B7KLAN gaat discussie over de toekomst van J-rock en Visual Kei in Europa

Gister gaf B7KLAN aan dat ze gaan starten met het organiseren van KPOP concerten in Europa. Ze hebben veel reacties erop ontvangen, waaronder tevreden reacties, maar ook reacties van Japanse muziek-liefhebbers die bang waren dat hierdoor de concerten van J-rock/Visual Kei artiesten/bands eronder zouden lijden.

B7KLAN is geenszins van plan de Japanse activiteiten stop te zetten. De organisator van concerten neemt een trend waar, waarbij er langzaamaan minder concerten zijn, minder bands, minder producers, minder media, minder publiek en uiteindelijk de dood van J-rock en Visual Kei concerten in Europa. Daarbij is het niet te ontkenning dat Koreaanse popmuziek flink aan populariteit wint.

Is het mogelijk om het een boost te geven?

B7Klan geeft iedereen de kans om vanaf maandag in discussie te gaan met iedereen die dat wilt. Vanaf aanstaande maandag (12 november) is het mogelijk om te discussiëren over de toekomst van Japanse muziek in Europa.

Is het nog te redden of moeten we accepteren dat het nu eenmaal zo is dat de populariteit van J-rock en Visual Kei vermindert en uiteindelijk zal doodbloeden?

Bron: B7KLAN officiële Facebook

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Eén gedachte over “B7KLAN gaat discussie over de toekomst van J-rock en Visual Kei in Europa

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?