Tsunacon 2013 – 10 februari

Op zondag 10 februari 2013 zal voor de vijfde keer Tsunacon plaatsvinden. Het thema van deze vijfde editie is ‘Kasai’, vuur. Tsunacon vindt plaats in het Erasmus Expo & Congrescentrum in Rotterdam en zal van 10 tot 8 duren.

De kaartjes zijn tot 1 december met vroegboekkorting te verkrijgen via de website van Tsunacon. De kaartjes kosten met deze korting €17,50. Vanaf 1 december kosten de kaartjes €20,00. Deze kaartjes zijn ook online verkrijgbaar tot zondag 24 januari 2013.

Op Tsunacon zijn er diverse activiteiten te doen, waaronder workshops, wedstrijden, Dance Dance Revolution en Karaoke. Het volledige programma moet nog bekend gemaakt worden. Langzaamaan maakt Tsunacon de diverse activiteiten bekend. Je kan je momenteel aanmelden voor de AMV (anime, muziek en video) competitie, Cosplay competitie, Cosplay Dance Competitie, 10 voor Akihabara, Guess the Anime of een Ikebana workshop.

AMV
AMV staat voor Anime Muziekvideo en moet voornamelijk bestaan uit anime. Japanse games en manga zijn toegelaten. Meer informatie over de voorwaarden van de AMV en inschrijven voor de AMV competitie is hier te vinden.

Cosplay
De Cosplay Fashion Show is voor de beginnende, ervaren cosplayer of juist ertussenin. Voor diegene die graag zelf hun cosplays maken is de Cosplay Fashion Show een gelegendheid om aan een groot publiek op een podium jouw zelfgemaakte cosplay kostuum te laten zien. Cosplay Dance Competition is bedoeld voor cosplayers die te maken hebben met muziek en dans. Zolang de uitvoering matcht met je cosplay kan je meedoen met deze competitie. Hier hoeft je cosplay niet zelfgemaakt te zijn. Aanmelden voor beide onderdelen kan allemaal hier.

Quiz
10 voor Akihabara is een quiz gebaseerd op ’10 voor Taal’. Om deel te kunnen nemen aan deze quic moet je kennis hebben over alles Japans. Voor Guess the Anime trivia is er kennis vereist over manga, anime en Japanse live-action. De beste 3 deelnemers winnen een prijs. Inschrijving voor beide activiteiten is geopend vanaf 8 november.

Workshop
Ikebana is Japans bloemschikken. Op Tsunacon is het mogelijk om je aan te melden voor een Ikebana workshop. Voor €12,- krijg je een vaasje voor de bloemen die je zelf ga schikken en om mee naar huis te nemen. Er is beperkt plaats. Aanmelden kan hier.

Tsunacon is een groot evenement rondom de moderne en traditionele Japanse cultuur dat jaarlijks plaatsvindt. Het festival is gericht op het zuiden en westen van Nederland, met een uitnodiging richting België.

Bron: Tsunacon

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?