Spoken en Geesten, tentoonstelling in Sieboldhuis

Er loopt weer een splinternieuwe tentoonstelling onder de naam ‘Spoken en Geesten’ van Felix Tikotin. De tentoonstelling heet volluit Felix Titokin: een leven gewijd aan Japanse kunst en komt uit het Tikotin Museum.
Spoken en Geesten zal lopen tot en met 17 februari 2013.

Felix Tikotin is een Nederlandse verzamelaar (1893-1986). De tentoonstelling bestaat uit ruim honderd kunstobjecten uit de nog veel grotere collectie van Tikotin. Je kan schilderingen, prenten en gordelknopen (netsuke) bewonderen waarop spoken en geesten zijn afgebeeld. In deze tentoonstelling zie je werken van onder anderen de wereldberoemde prentkunstenaars Utagawa Kuniyoshi (1797-1861) en Katsuhika Hokusai (1760-1849), maar ook recentere en zeer verfijnde tekeningen op papier en uitgesneden netsuke van verschillende materialen.


De tentoonselling leert je meer over de rol die demonen en geesten in de Japanse cultuur en volksverhalen spelen, maar ook over de verzamelaar Felix Tikotin.

Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10.00 – 17.00 uur. Entree: €8 euro voor volwassen, €4,50 voor CJP en studenten (op vertoon van collegekaart).

Deze informatie komt uit de nieuwsbrief van Sieboldhuis en vanop hun website http://www.sieboldhuis.org

De gebruikte afbeelding linkt ook naar de info-pagina van de tentoonstelling Spoken en Geesten.

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?