Râmen Events presents lloy, ZIZ en SPEECIES, in LR6 te Brussel

Samen met Fran ben ik op 1 december naar Brussel gegaan, om naar een door Râmen Events georganiseerd optreden te bekijken. Nou moet ik heel eerlijk zeggen, ik ging er naar toe zonder verwachtingen en zonder kennis van de bands of de muziek. Fran heeft me er wel een paar nummers van lloy laten horen, maar om nou te zeggen dat ik me erin verdiept had, niet echt. Desalniettemin was ik heel erg benieuwd en opgetogen om te zien hoe het event eruit zou zien.

lloy @ LR6, Brussel

Na een mooie toeristische route door Brussel naar de locatie, kwamen we bij bistro LR6 aan. Voor de mensen die dit niet van mij weten: eten en drinken is voor mij een passie. Daarom was ik ook helemaal gelukkig om te zien dat het evenement plaats zou vinden in de kelder deze bistro. Dus na een (flink) hapje en drankje was het wachten op de bands om te arriveren. Even ter info: Fran en ik waren er veel eerder dan dat het event zou beginnen, omdat Fran official overseas crewmember is van de band lloy. Om die reden moest zij er eerder zijn om mee te helpen. Het originele plan was dan ook dat zij ging helpen en ik lekker op mijn gemak Latte russe zou drinken en wachten totdat “de deuren” open zouden gaan, maar natuurlijk zijn originele plannen er om te veranderen…

Nadat de bands waren aangekomen en wij Charles van Vessem hadden ontmoet, hij is bekend bij de organisatie van Râmen Events, bleek dat er geen technicus aanwezig was. Charles werd toen gevraagd of hij de techniek wilde doen en hij vroeg weer aan Fran en mij of we wilde meehelpen. Tuurlijk deden wij dat en zo zag ik de kelder van LR6. Prachtige sfeer. Echt letterlijk een kelder met een gordijntje als deur, oude houten balken, ongelijke vloer en bakstenen muren. Het was prachtig.

Na een beetje snoertjes leggen, versterkers en microfoons aansluiten en een drumstel verplaatsen, kwam de daadwerkelijke technicus en hoefden wij niet meer mee te helpen. Wel mochten we meegenieten van de soundcheck en dat was al een super extraatje.

Toen was het tijd voor lloy om de spits af te bijten. Yuko-kat (vocal) kwam het podium op als een kleurrijke kolibrie en met een stem als een sirene. Haar stem en uithalen trekken je als het ware in de muziek. Haar lichaam bewoog mee met haar stem en de muziek en voor ik het wist reageerde mijn lichaam erop en kon ik niks anders doen dan meezwieren op het ritme. Natuurlijk waren er meer leden in lloy. Yuki MTBR (gitaar/synth) speelde gitaar in een soort van hypnotische staat, prachtig om te zien. Daarnaast waren er 2 co-liberaliserende muzikanten. Olly Hewitt deed mee met zijn computer en beatboxkastje. Ik weet niet precies welk geluid hij voortbracht, maar goed was het zeker. De drummer was SGO (drumno). Ik vond het prachtig om hier naar te kijken en met mij het publiek.

Als tweede band was ZIZ aan de beurt. Nou ben ik een groot basgitaar fan en toen ik zag dat er een 5 string basgitaar het podium opkwam, kon het voor mij eigenlijk al niet meer stuk. Toen begonnen ze te spelen, was ik niet meer te houden. Közi (vocal), Jiro? (gitaar), Sugiya (bas), Chargeeeee (drum) en Yugami (keyboard/synth) zette een optreden neer waarbij het publiek werd opgetild en meegesleept. In een wervelstorm van melodieën, de ene keer langzaam opbouwend de andere keer als een razende stier denderend door ons gehoor. Ik denk ook niet dat er mensen waren die hier stil bij konden staan, behalve misschien de fotografen. Ik had zelf eigenlijk niet eens echt door in hoeverre hun optreden mij raakte totdat ze stopten met spelen, mijn hart stokte en ik langzaam met een goed gevoel terug keerde naar aarde. Het was een optreden dat bij mij in mijn geheugen gegrift zal blijven staan en met mij vele anderen.

En last but not least kwam SPEECIES. Met hun sound, wat zijzelf electropunk=new wave pop noemen, zette ze mij heel even op ’t verkeerde been. Dat komt ook omdat ik niet echt gewend ben aan electropunk. Maar mij hebben ze overtuigd, dat kan ik wel zeggen. Sadie Pink Galaxy (vocal) heeft een schitterende rauw/zoete stem. Een andere beschrijving kan ik er niet aan geven. Met zijn kleurrijke kostuum zong hij en commandeerde hij het publiek tot actie. Maar ja, hoe anders kon het publiek reageren dan door te dansen? Met de combinatie van Közi (gitaar), Chargeeeee (drums) en Kazz (synth/bazzkeytar) was het onmogelijk om niet mee te springen en te bouncen op het ritme dat zij aan ons presenteerde. Van het eerste moment dat SPEECIES het podium betrad tot het einde, was de energie alltime high. Met als klap op de vuurpijl een encore nummer waarin drummer Chargeeeee zelf begon te rappen en mensen bijna hun hoofd stootten tegen het plafond (niet dat deze super hoog was maar je begrijpt het idee).

Het was een geweldige event, absoluut met een zeer gemoedelijk sfeer onder het publiek en de artiesten. Ik kan wel zeggen, ik heb nog nooit zo vaak geknuffeld met artiesten en ik zou het zo weer doen. De optredens waren ook goed neergezet, met lloy kwam je in de stemming, met ZIZ hunkerde je naar meer en met SPEECIES knalde het dak ervan af en was je aan ’t einde dood op. Ik hoop zeker dat deze bands volgend jaar Nederland niet zullen vergeten en ons vereren met een optreden. Maar als het weer in België is, ach dan maken we er weer een leuk weekend van.

Foto’s door: Francisca Hagen

sjooisu-san

have fun ^^

11 gedachten over “Râmen Events presents lloy, ZIZ en SPEECIES, in LR6 te Brussel

 • 14 december, 2012 om 21:13
  Permalink

  Hey hey! Leuke schrijfstijl heb je zeg! Was inderdaad een avondje dat ik meteen zou overdoen, hopelijk volgend jaar meteen ;) ..misschien dat ik dan wèl aan Sugiya een handtekening durf vragen..

  Reactie
  • 15 december, 2012 om 16:11
   Permalink

   Wie weet! Ik hoop in ieder geval lloy volgend jaar in Nederland te zien optreden! :D

   Reactie
 • 15 december, 2012 om 16:54
  Permalink

  Wat leuk, je schrijft erg prettig waardoor het vlot weg leest! Ik denk alleen niet dat het mijn smaak is qua muziek.. Wat heb jij een leuke blog, ik ben je meteen gaan volgen met bloglovin. Hopelijk neem je ook eens een kijkje op mijn blog!
  Liefs

  Reactie
  • 16 december, 2012 om 12:19
   Permalink

   Bedankt voor het volgen van onze blog (wij zijn een team bloggers) en bedankt voor je reactie. ^_^

   Reactie
   • 16 december, 2012 om 18:18
    Permalink

    dank je we,l maar we zijn inderdaad een team, met diverse onderwerpen ook leuk om daardoorheen te gaan.^^

    Reactie
 • 15 december, 2012 om 16:58
  Permalink

  ongetwijfeld een avond om niet te vergeten..wou dat ik er bij had kunnen zijn!

  Reactie
  • 16 december, 2012 om 12:20
   Permalink

   Wie weet komen ze de volgende keer wèl naar Nederland. Ze zijn allemaal errug goed!

   Reactie
 • 12 januari, 2013 om 00:05
  Permalink

  Wat een leuk artiekel! Het was echt een speciale avond.
  En ik ben zo blij dat Közi zijn boek getekend heeft. ^_^

  Reactie
  • 14 januari, 2013 om 23:41
   Permalink

   Leuk! Het was ècht een leuke avond!
   Bedankt voor je reactie! :)

   Reactie
 • Pingback: Râmen Events 5th Anniv’, 2ème nuit: lloy | Francisca Hagen

 • Pingback: Râmen Events 5th Anniv’, 2ème nuit: ZIZ | Francisca Hagen

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?