Tokyo maakt plannen voor de Olympische Spelen 2020

Tokyo2020EmblemTokyo wil al langer de Olympische spelen thuis halen. Na hun bod om het in 2016 te organiseren, probeert Tokyo nu de Spelen van 2020 binnen te halen!

Bij hun bod om de Olympische Spelen van 2020 te organiseren haalt Japan als sterk punt aan dat Tokyo een veilige stad is met een goede infrastructuur.

President Tsunekazu Takeda maakte dit dinsdag bekend op een persconferentie. Ook meldde hij dat reeds heel wat locaties in overeenstemming met de normen zijn en dat er reeds een akkoord is voor het budget van 4, 5 miljard dollar. Dat bedrag is dus al gereserveerd en goedgekeurd.

Naast Tokyo kwamen ook Istanbul en Madrid met een rapport om de Spelen naar hun stad te brengen. Deze drie steden verloren in eerdere pogingen allemaal al de strijd om de felbegeerde Olympische Spelen te mogen organiseren.

Voor Tokyo zou het niet de eerste keer zijn! In 1964 werden de Olympisch Spelen er al eens georganiseerd en voor de organisatie in 2016 werden ze derde in de stemming.

Wat is het verschil met hun inzending voor 2016?
– een groter Olympisch dorp
– meer plaats voor de atleten om te trainen.

President Tsunekazu Takeda gelooft dat dit mogelijk de doorslag zal geven om deze stemming wel door te komen. De bekendmaking van wie nu de organiserende stad voor de Spelen van 2020 mag zijn, gebeurd op 7 september 2013.

BRON: Japan Today

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

3 gedachten over “Tokyo maakt plannen voor de Olympische Spelen 2020

 • 13 januari, 2013 om 23:54
  Permalink

  Voor een blog over Japan vind ik het wel een beetje jammer dat Tokyo als ‘Tokio’ wordt geschreven :’)

  Reactie
  • 14 januari, 2013 om 09:42
   Permalink

   De taalunie stelt dat beide vormen in het Nederlands goedgekeurd zijn, maar dat de voorkeur naar Tokio gaat.
   Dus er staat helemaal geen fout in!

   We schrijven in het Nederlands, dus respecteren we de Nederlandse normen.

   Reactie
 • Pingback: Japanse Judoka’s mishandeld door coach

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?