Kijkje in de Japanse wereld van Denis Rouvre

Ik mocht aanwezig zijn bij de opening van de foto-expositie van Denis Rouvre in Project 2.0 in Den Haag. Project 2.0 is een kleine galerie op het Noordeinde. Het was mijn eerste bezoek aan deze galerie.

Binnenkomen in een lichte en warme galerie was zeer welkom na mijn reis ernaartoe in de kou. Van buiten kon je al een gedeelte zien van de foto-expositie. Wat erg opviel waren de foto’s van COSPLAY. De Japanse jongeren gekleed als hun favorite manga of animekarakter. Deze vielen buiten de deur al op, doordat de foto’s kleurrijk waren.

Deze diashow vereist JavaScript.

In het midden van de galerie stond een tafel met daarop hapjes en drankjes. Bij binnenkomst werd mij al snel aangeboden om de jas uit te doen en mee te geven. Ik besloot de jas aan te houden. Al snel had ik een wijnglas met water in mijn handen. En zo kon ik de galerie verder in om de foto’s te bekijken.

_MG_1363De expositie werd geopend door de eigenaar van de galerie en de fotograaf Denis Rouvre. Na dankwoorden en uitleg was de expositie officieel geopend.

De foto-expositie zelf is beknopt uitgestald. Van elke fotoserie van Denis Rouvre waren er 4 foto’s te bekijken. Doordat de foto’s opmerkelijk groot zijn, kan je echt elk detail bewonderen. Van een afstand en dichtbij kun je nieuwe details ontdekken. Dit maakt het bekijken van de foto’s plezierig. De foto’s lijken een glaslaag te hebben, waardoor de portretfoto’s die aan de overkant hangen spiegelen in de foto die je op dat moment bekijkt. Dat geeft een speciaal effect.

De foto’s van Denis Rouvre zijn mooi qua uiterlijk. Het is zeer plezierig om naar de foto’s te kijken. De foto’s zijn scherp en vooral bij de foto’s van de sumoworstelaar in de fotoserie SUMO had ik het idee dat het èchte actie-foto’s waren in plaats van standaard portretten. Dat maakte de foto’s zeer interessant. Het is erg leuk en boeiend om te zien wat een professionele fotograaf heeft gemaakt van deze onderwerpen en het doet mij meer verlangen naar een reis naar Japan.

Er zijn twee fotoboeken van Denis Rouvre te koop bij Project 2.0 waarin je al zijn foto’s kan bekijken, waaronder het fotoboek van LOW TIDE. De expositie loopt tot en met 17 februari 2013.

Foto’s door: Francisca Hagen

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Eén gedachte over “Kijkje in de Japanse wereld van Denis Rouvre

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?