Ryoji Ikeda komt naar Nederland en België

Ryoji Ikeda komt dit jaar met het optreden Superposition naar Nederland en België!
Dit project ging reeds in wereldpremière op 14 november in Parijs (Centre Pompidou) op het Festival d’Automne en liep daar tot 16 november. Hij kwam ook al op het Festival Némo, ook in Parijs.

In 2013 zijn Nederland, België, Engeland en Frankrijk nog aan de beurt. Hieronder een overzicht van de data en plaatsen.

MAR 8-9, 2013 STRP Biënnale, Eindhoven, Nederland
MAR 15, 2013 La Faïencerie, Creil (bij Parijs), Frankrijk
MAR 27-28, 2013 The Barbican, Londen, Engeland
APR 10, 2013 Concertgebouw Brugge, België
JUN 22, 2013 Festival de Marseille, Frankrijk

De prijzen voor het STRP Biënnale in Eindhoven worden later bekend gemaakt, hou daarvoor hun site in het oog! De link voor meer informatie vind je terug in de tabel.

Hier zal niet enkel Superposition te zien zijn, maar ook de een audio-installatie met de naam data.scan [nº1-9]. Deze installatie bestaat uit LED 27 inch displays, computers, speakers en houten panelen. data.scan [n°1-9] is eerder al te zien geweest in New York, Bogota en Montréal.

In Brugge betaal je 15 euro voor een kaartje als je ouder bent dan 26, jongeren kunnen genieten van een kortingstarief van 7,50 euro en 65-plussers mogen voor 12,50 euro binnen. Een ticket kopen doe je via de site, gelinkt in de tabel.

Wie is Ryoji Ikeda eigenlijk?
Ryoji Ikeda is een Japanse elektronicacomponist en multimediakunstenaar die in Parijs woont en werkt. Zijn tentoonstelling Superposition gaat over de perceptie van omvang, tijd en materie. Hieronder een klein voorsmaakje:

Meer info: http://www.ryojiikeda.com/

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

4 gedachten over “Ryoji Ikeda komt naar Nederland en België

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?