Tip: Japanse films op het IFFR

Zin in een filmpje, anders dan de Hollywood films? Morgen begint de 42ste editie van het International Film Festival in Rotterdam (IFFR). En tijdens dit filmfestival is er de mogelijkheid om Japanse (en Aziatische) films te bekijken.

Photo credit: International Film Festival Rotterdam

In totaal zijn er meer dan 20 (korte) films, series en (korte) animaties te zien die uit Japan komen. Genoeg keuzes voor de Japanliefhebber! De gehele lijst is hier te bekijken.

Voor de J-horror liefhebbers een tip: The Complex (Kuroyuri danchi) van regisseur Nakata Hideo is te zien op dit filmfestival. Er zijn in totaal 4 vertoningen (27 en 28 januari, 1 en 2 februari). Nakata Hideo is eerder verantwoordelijk geweest voor de films Ring, Ring 2 en Dark Water.

Photo credit: International Film Festival RotterdamMocht je meer gecharmeerd zijn door zwart-wit film en drama, dan is Japan’s Tragedy (Nippon no higeki) van regisseur Kobayashi Masahiro een aanrader. Deze film is opgedragen aan de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in 2011, maar ook aan de 31.560 mensen die in 2010 in Japan zelfmoord pleegden. Worstelen met dood en verlies, dat is het verhaal van deze film.

IFFR is van 23 januari tot 3 februari. Een regulier filmticket kost je 11 euro en 8 euro met korting (bijvoorbeeld als je student bent of CJP hebt). Aan de kassa en online blijft de prijs hetzelfde. Meer informatie over de kaartverkoop is hier te lezen.

Informatie en fotocredit: International Film Festival Rotterdam

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?