Made in Asia 5

MIA 5

Het is weer bijna zo ver, nog anderhalf maandje en Made in Asia komt met zijn vijfde editie in Brussels Expo, paleis 5!

De precieze datum voor deze conventie is van vrijdag 8 maart tot en met zondag 10 maart.
Vrijdag begint deze beurs altijd wat later, maar is het wel helemaal gratis! Een kaartje voor zaterdag of zondag kost je 9 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa. Wil je beide dagen gaan? Dan betaal je 16 euro in voorverkoop en 20 euro ter plaatse. Je kan deze online aanschaffen via FNAC, maar ze zijn ook verkrijgbaar in de winkel. Voor meer info bezoek je best de site van Made in Asia.

I am hero (tomo 1)

Made in Asia biedt naar goede gewoonte weer een gevarieerd programma aan. Dit is nog niet helemaal bekend, maar het zal zeker een cosplay-toernooi, signeersessies van tekenaars, een gaming-corner en verschillende workshops bevatten.

Dit jaar zal de beurs ook groter zijn, dankzij het succes van vorig jaar! Van iets meer dan 13.000 vierkante meter zal het nu uitbreiden naar meer dan 23.000 vierkante meter. Nog meer gaming/shop en kijkplezier! En dat alles in een Aziatisch tintje!

Ondertussen is het volgende bevestigd: Kengo Hanazawa, bekend als tekenaar en scenarist van de manga ‘I am a hero’. Hij komt signeren op beide dagen. Ook heel wat andere tekenaars hebben reeds bevestigd!

Good Smile Company zal aanwezig zijn met een verkoopstand. Ze zullen er hun Nendoroids verkopen, maar ook andere artikels uit hun aanbod. Good Smile Company is voor het eerst in België. Benzai TV en Salut les Geeks zullen ook aanwezig zijn op de beurs.

orochi-web3Made in Asia biedt ook optredens aan, die zitten bij in de prijs van je kaartje! Dit jaar is dat niemand minder dan OROCHI! Ze zullen 2 keer optreden. Vrijdag 8 maart om 20.30 uur met een showcase van 30 minuten en zaterdag 9 maart om 14.00 uur (dit uur is nog niet bevestigd, maar voorlopig) met een concert van ruim een uur! Deze optredens van de Samurai Rock band zijn onderdeel van een Europese tour die ze wonnen bij de Râmen x JaME Bands Contest. Gister werd al bekend dat ze gaan optreden in Nederland.

Vorig jaar konden ze mij op Made in Asia helemaal bekoren met het concert van BLOOD (en voor hen TRILL-DAN). Ik werd spontaan fan! Ik twijfel er dan ook niet aan dat ook OROCHI en Made in Asia heel wat nieuwe fans kunnen krijgen op deze editie.

Er is nog ander groot nieuws, want dit jaar zal er naast Made in Asia ook ‘De Formidabele  Beurs van het Stripverhaal’ plaatsvinden. Bezoekers van Made in Asia hebben gratis toegang tot deze nieuwe beurs. De beurs herbergt alles in verband met strips, blogs, webcomics en aanverwanten.

Bron: www.madeinasia.be

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

5 gedachten over “Made in Asia 5

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?