Wonen in Japan: Rampoefeningen voor de gaijin

Voor nieuwkomers in Japan, vooral degenen die afkomstig zijn uit landen die niet of nauwelijks geconfronteerd worden met aardbevingen, is het voorbereiden op natuurrampen zoals de grote aardbeving en tsunami in Japan afgelopen 11 maart 2011, niet zo vanzelfsprekend.

Jaarlijks is er een rampenoefening voor buitenlandse inwoners (de gaijin). Dit jaar werd het georganiseerd door de grootstedelijke overheid (Tokyo Metropolitan Government) op 23 januari in het Edo-Tokyo museum. De oefening richtte zich zowel op het aanbieden van informatie als het verhogen van het algemeen inzicht in hoe je moet reageren als er rampen zijn.

De oefening biedt verschillende soorten demonstraties en activiteiten die het mogelijk maken voor de deelnemers om spoedeisende eerste hulp te oefenen, een aardbeving mee te maken door middel van een aardbeving simulator en te leren hoe je op de juiste manier een brandblusser moet gebruiken. Ongeveer 350 mensen namen deel dit jaar, waaronder heel wat (buitenlandse) vrijwilligers.

Bron: Japan Today Community

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

3 gedachten over “Wonen in Japan: Rampoefeningen voor de gaijin

 • 29 januari, 2013 om 21:14
  Permalink

  Ik zou die dingen ook wel graag hier in de Lage Landen willen doen. Allez, wat als je als toerist naar die streken trekt. Dan wil je toch ook voorbereid zijn? =D

  Reactie
 • 30 januari, 2013 om 13:12
  Permalink

  Zelfde geval bij mij wat Spitch zegt!
  Ik zou hier ook best oefeningen willen doen maar in Japan ook hoor, haha!

  Reactie
 • 20 februari, 2014 om 21:45
  Permalink

  Zelfs als je die oefeningen niet hebt gedaan zijn sommige dingen gewoon reflex. Op 11 maart 2011 wist ik niet hoe snel ik buiten moest komen. Gelukkig was mijn appartementencomplex onbeschadigd, maar veel van ons stonden op de stoep voordat de schokken voorbij waren.

  Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?