Paris’ Manga & Scifi Show 2013

Paris Manga

Volgend weekend is er in Parijs  een tweedaags festival over de Aziatische cultuur en ook science-fiction.

Een inkomkaartje aan de kassa kost je 11 euro voor één dag en 20 euro voor de 2 dagen. Kinderen tot 6 jaar mogen gratis binnen. Koop je een kaartje op voorhand, dan kost het je een halve euro minder voor 1 dag en een euro minder voor een tweedaags-kaartje.

Het is reeds de vijftiende editie van deze conventie. Naar goede gewoonte zal deze conventie vooral over Manga gaan, maar ook video-games, traditionele Aziatische spellen, demonstraties in gevechtskunsten.

Een cosplay wedstrijd mag niet ontbreken op een festival als Paris’ Manga & Scifi, maar natuurlijk kan het hier ook om Scifi-ers gaan.

Net als bij voorgaande edities zullen ook dit keer in de gaming-ruimte speelbare previews aanwezig zijn van nieuwe lanceringen die op komst zijn. Het is dus zeker aan te raden voor gamers.

Last but not least zijn er ook enkele optredens, van natuurlijk Japanse artiesten!

Moon StreamMoon Stream, een J-rock band die de sound van Japan en New York combineert, zal er optreden. De band bestaat uit Satsuki (ex RENTRER EN SOI) en Tomo (echostream).

De bandnaam is ontstaan uit de betekenis van de naam van Satsuki (maan) en de naam van de band van Tomo (echostream). De Japanse rockband is actief sinds 2011en heeft al opgetreden op conventies in Amerika. Het optreden op Paris Manga is hun Europees debuut.

 

SAYURa_ParisManga01Ook SAYURa zal deze conventie aandoen! RiHO, LUNa en NAGi maken deel uit van deze band, die zich profileert met de kersenbloesem en zijn bloemblaadjes.

De meisjes zijn erg ‘Kawaii’, wat onderdeel uit maakt van het project, en zo klinken ze ook!

Dit project ging pas van start op 1 januari, dus het is allemaal heel erg nieuw!

hikari

Als kers op de taart zal ook Hikari een optreden geven! Deze dame werkt erg hard. Naast zangeres is ze ook model in Europa en Azië.

Eén van haar liedjes is bekend als generiek van de nationale zender TV Tokyo. Ze bracht haar eerste CD onafhankelijk uit in 2002.

Ze is geen onbekende in Frankrijk, want zij heeft aan gestudeerd aan een internationale school in Frankrijk.

Dit is een festival dat je de kans geeft om zowel te genieten van de Aziatische cultuur, als van de stad Parijs! Een prachtcombinatie, dus zeker aan te raden, lijkt mij!

Bron: Paris Manga

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

2 gedachten over “Paris’ Manga & Scifi Show 2013

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?