Japanse Judoka’s mishandeld door coach

Ryuji Sonoda

Ryuji Sonoda, coach van het Japanse nationale judo-team, geeft toe dat hij vijftien vrouwelijke judoka’s regelmatig sloeg. Dit bekende hij nadat een tipgever hiermee naar voren kwam.

De coach sloeg de atleten regelmatig in het gezicht. Ook werden ze door hem geslagen met een houten stok.

Momenteel is niet geweten om welke judoka’s het gaat. Men weet enkel dat sommige van de slachtoffers ook deelnamen aan de Olympische Zomerspelen van 2012, waar ze drie medailles wonnen.

Sonoda zal niet langer het team trainen. Hij uitte zijn verontschuldigingen ten opzichte van alle mensen die hij heeft getroffen en neemt ontslag als coach. De Japanse coach gaf zijn schuld toe, maar zal toch niet stafrechtelijk vervolgd worden. De All Japan Judo Federatie stelt wel dat soortgelijke incidenten in de toekomst zeker zwaar gestraft zullen worden.

Dit was niet het enige schandaal in het Japanse Judo-circuit. De tweevoudige gouden medaille-winnaar Masato Uchishiba werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf omdat hij een tiener uit de club verkrachtte.
Bron: Buzzfeed

Dit soort nieuws, van waar dan ook, komt steeds hard aan. Deze mensen maken misbruik van hun positie. Zo’n dingen mogen echt niet ongestraft blijven. Al komt Ryuji Sonoda er makkelijk vanaf.

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

2 gedachten over “Japanse Judoka’s mishandeld door coach

 • 6 februari, 2013 om 20:42
  Permalink

  wow nooit verwacht dat judo ook een agressieve sport kon zijn, het is maar goed dat er sancties zijn voor dit soort acties.

  Reactie
  • 6 februari, 2013 om 20:58
   Permalink

   Het is natuurlijk ook jammer dat dit ook negatief kan overkomen voor hun kandidaatstelling voor 2020…

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?