Kenkoku Kinen No Hi

Vandaag is het Kenkoku Kinen No Hi (建国記念の日) in Japan! Een vrije dag voor alle Japanners. Maar wat betekent deze dag?

Volgens de legende werd Japan gesticht op 11 februari 660 voor Christus en dit wordt nog steeds gevierd. Er zijn lokale festiviteiten, waarop sommigen een Japanse vlag – de ‘Hinomaru’ – meenemen. Maar het wordt niet groots gevierd. Je kan het dus totaal niet vergelijken met het Nederlandse Koninginnedag (straks Koningsdag).

Japanese Flag

De legende vertelt het verhaal van de eerste keizer Jimmu, die pas bij zijn tweede inval de lokale bevolking wist te verslaan. Keizer Jimmu wordt gezien als een directe afstammeling van de Shintogodin Amaterasu (de zonnegodin) uit de Japanse mythologie. Het is tot op heden nog steeds niet zeker of Jimmu gebaseerd is op een historisch persoon of dat hij een volledig mythologisch figuur is. Moest hij echt bestaan hebben, dan klopt de datum waarschijnlijk ook niet helemaal, en was hij dus een hele tijd later keizer.

Als je de geschiedenis nagaat, zul je zien dat de eerste keizers allemaal regeerperiodes hebben van 60 jaar tot zelfs meer dan 100 jaar, dit is wel heel onwaarschijnlijk. Het jaar 660 voor Christus valt ongeveer 1260 jaar (een grote kosmologische cyclus in de Chinese tijdrekening) voor de overname van de Chinese kalender in 604 na Christus.

Bron: feestenalmanak, Getty Images

Vandaag vieren ze dus de stichting van Japan, maar wat is Japan volgens jullie?

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?