Den Haag mag kennismaken met Anime 2013

In het weekend van 31 mei tot 2 juni is er de 15 editie van de conventie Anime in het World Forum Center in Den Haag. Naar jaarlijkse gewoonte heeft deze conventie ook dit jaar weer een thema, namelijk ‘To Udder Worlds’. Dit thema zal niet het volledige festival bezetten, er worden ook andere anime, series en films vertoond, maar wel een meerderheid zal onder dit thema vallen.

Anime 2013: To Udder Worlds

Naast anime en film, zal er ook een game room zijn, met heel wat recente console games. Er is ook een game ruimte waar je met je eigen handhelds (zoals PSP, 3DS) kan spelen en elkaar uitdagen.  Je zal er heel wat spulletjes kunnen kopen in de dealer room. Dit gaat over alles waar je maar aan kan denken bij cosplay, manga en Japanse games en zeker ook muziek. Deze conventie biedt wat voor iedereen die een liefde heeft voor de Japanse cultuur en voor zij die gewoon even willen proeven van die cultuur. Hoewel Anime zich voornamelijk richt op de Japanse cultuur, zijn er ook dealers aanwezig die ook Koreaanse of andere Aziatische spulletjes bij hebben. We mogen zeker niet vergeten dat er ook nog workshops en presentaties zullen zijn.

Elk jaar zijn er ook wat artiesten die zich van hun beste kant laten zijn tijdens deze conventie. Dat is dit jaar niet anders. Wie mogen we verwachten?

Het Nederlandse duo Men of Mega zullen een lezing geven omtrent hun werk, namelijk chiptunen. Dit is muziek maken aan de hand van DMG’s en een NES geluidskaart. Het geeft een old-school resultaat.

Daarnaast zullen ze ook hun show brengen samen met Deshima Sounds tussen 21u en 02u op zaterdagavond. Dit is een groep Dj’s die het Japanse club gevoel naar Nederland brengen. Ze zullen optreden op zaterdagavond, aangevuld met het hierbovengenoemde Nederlandse duo. Ze brengen muziek, rekening houdend met de laatste Japanse trends. Beleef het helemaal met hun muziek en de lasershow die erbij hoort tijdens het clubben.

De Anime en game-muziek live band Adanai zullen ook te horen zijn op Anime 2013. Ze brengen de meest gekende deuntjes. Bijna iedereen zal hier iets van kunnen meezingen of neuriën. Ze waren ook aanwezig op Tsunacon. Het is nog niet bekend wanneer in dit weekend ze zullen spelen.

De eventzaal heeft een beperkt aantal plaatsen, dus als je één van deze optredens wil gaan bekijken, wees dan goed op tijd aan de zaal.

Anime bevestigde eerder ook al dat er een samenwerking is met Dutch Starcraft League. De StarCraft II finales  worden op de zaterdag van het festival gehouden in een gratis toegankelijk gedeelte van het World Forum. Je kan dit deel dus zo bezoeken, zonder een kaartje voor Anime, maar ook bezoekers van de conventie kunnen gaan kijken.

Een weekendticket aangekocht voor 28 februari voor deze conventie kost je 57 euro. Voor vrijdag alleen betaal je 19 euro, voor zaterdag 35 euro en voor zondag 21 euro. Vrijdag is het open van 14u tot 24u (voor dagticket tot 23u). Zaterdag kan je de conventie bezoeken van 10u tot 24u (ook 23u met dagticket). En zondag is het open van 9u tot 16u.

Wees dus snel, want vanaf 1 maart gaan de prijzen een stukje omhoog!

Meer informatie op de officiële website.

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

2 gedachten over “Den Haag mag kennismaken met Anime 2013

 • 27 februari, 2013 om 23:51
  Permalink

  Lijkt mij zeker leuk om te gaan! Vooral omdat het zo dichtbij is!

  Reactie
  • 28 februari, 2013 om 12:27
   Permalink

   Ja zeker! Dat had ik met de Cosplay Meeting in de Japanse tuin in Hasselt. Daar ga ik zeker opnieuw naar toe, gewoon omdat het ze leuk dichtbij is ;)

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?