Filmpremière Japanse film The Ballad of Narayama

In het filmtheater Rialto in Amsterdam zal de Japanse film “The Ballad of Narayama” in (Nederlandse) première te zien zijn. Die première vindt plaats op zondag 3 maart om 11.15 uur. Hij zal te zien zijn met Nederlandse ondertitels.

Deze film werd gemaakt in 1983, maar is hier nooit eerder vertoond. Toch was de Japanse cinema in het Westen in de jaren ’80 van de vorige eeuw erg populair. Er werden grote prijzen gewonnen, zoals de Gouden Palm in Cannes voor de film Kagemusha. De regisseur van die film was reeds 70 toen hij die prijs won. Drie jaar later won de toen 57-jarige regisseur van de film “The Ballad of Narayama” diezelfde prijs.

the-ballad-of-narayama

“The Ballad of Narayama” gaat over een 69-jarige vrouw genaamd Orin. Ze zou zich volgens de traditie bij het bereiken van de leeftijd van 70 jaar uit de gemeenschap van haar 19e eeuwse dorpje moeten terugtrekken om dan aan de hongerdood te sterven. Orin is echter nog een heel gezonde vrouw met een een sterke levenskracht…

De film zal niet enkel vertoond worden op 3 maart om 11.15 uur, maar ook op woensdag 6 maart om 19.00 uur en op zondag 10 maart om 11.00 uur. Een kaartje kost je 10 euro. Je moet wel even een account aanmaken op Rialto om de kaartjes te kunnen bestellen.

Grijp je kans om een Japanse klassieker op groot scherm te gaan kijken, want deze kans heb je niet heel vaak!

Bron: rialtofilm.nl

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

6 gedachten over “Filmpremière Japanse film The Ballad of Narayama

 • 27 februari, 2013 om 23:48
  Permalink

  1983! Dat is een erg oude film, ouder dan mij! Leuk!

  Reactie
 • 9 maart, 2013 om 16:15
  Permalink

  Wordt ook nog 13 maart vertoond! Gekke film maar wel de moeite waard! Bezig met een (kort) blogje erover.

  Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?