Overzichtstentoonstelling Junya Ishigami in deSingel

Junya Ishigami “How Small? How Vast? How Architecture Grows” is de eerste Europese overzichtstentoonstelling van de architect Junya Ishigami. De tentoonstelling is te zien het het Vlaams Architectuurinstituut deSingel  in Antwerpen.  Oorspronkelijk is de tentoonstelling samengesteld door Shiseido Gallery Tokyo.

Junya Ishigami gebruikt de natuur als inspiratiebron. Dit gaat van wolkenformaties tot de sterrenhemel en bomen, rotsen en weides. Het gaat verder dan enkel kijken, hij bestudeert de fysica en thermodynamica. Hij is niet enkel architect, maar ook wetenschapper! Ook ziet hij zoveel schoonheid in de natuur dat hij lijkt op een dichter die deze dingen bespreekt, door een gebouw er kenmerken van te geven.

Om even een voorbeeld te geven van zijn geweldige werken, kijken we even naar het Kanagawa Institute of Technology (KAIT) dat gelegen is kort bij Tokio. Voor de bouw van dit indrukwekkende gebouw werkte hij samen met een fantastisch ingenieur. Het gebouw bestaat uit massieve stalen staven, maar geen muren. De muren bestaan uit glas en het gebouw wordt omgeven door Japanse kerselaren. De staven hebben allemaal andere afmetingen, zo geplaatst dat ze het gewicht van het dak dragen en ook de eventuele neerslag/sneeuw die erop kan liggen. De staven buigen dan wat door, waardoor het van structuur veranderd. Fascinerend toch!

Kanagawa Institute of Technology

Junya Ishigami is in Europa ook wel al bekend van de ontwerpen van installaties die ook wel het midden houden tussen meubels, kunst en architectuur.

De tentoonstelling kan je van woensdag tot zondag bezoeken van 14 tot 18 uur en ook op bij voorstellingen van 19 tot 23 uur. Om 14 uur is er telkens een rondleiding, hiervoor moet je steeds reserveren. Toegang en gids zijn gratis.

Ben jij ook benieuwd hoe zijn aparte installaties eruit zien? Of wil je met eigen ogen zien hoe hij wetenschap tot een echte kunst verheft? Twijfel dan niet om deze tentoonstelling te bezoeken.

Ken je toevallig nog een werk van Junya Ishigami, meubels of gebouwen, twijfel dan niet om te reageren. Vertel ons wat je weet en wat je ervan vindt.

Bron: desingel.be

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Eén gedachte over “Overzichtstentoonstelling Junya Ishigami in deSingel

  • 28 februari, 2013 om 12:32
    Permalink

    Ik ben niet bekend met de naam. Maar ik ben eens gaan googlen of hij iets heeft staan in Nederland! En ik kwam sowieso op een punt dat hij momenteel (in samenwerking) bezig is met een renovatie en uitbreiding van Park Groot Vijversburg en dat zit in Tytsjerk (gemeente Tietjerksteradeel)!

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?