Vilten tassen van Kimie Yagi in Tassenmuseum Hendrikje

Kimie YagiGek op tassen? Dan is misschien deze expositie interessant voor jou! Bij Tassenmuseum Hendrikje, het grootste tassenmuseum ter wereld, zijn vanaf 12 maart de vilten tassen te zien van Japanse tassenontwerpster Kimie Yagi. Kimie Yagi’s ontwerpen zijn  geïnspireerd op de natuur, landschappen en bloemen. Met honderden kleuren wol maakt ze het vilt: ze schildert als het ware de ontwerpen met vilt. Het geeft de tassen verder hun zachte, natuurlijke uitstraling en zorgt voor een kleurrijk, driedimensionaal resultaat.

Het is voor het eerst dat Kimie Yagi’s werk wordt getoond in Nederland. Tassenmuseum Hendrikje wil met de expositie laten zien hoe creatief tassen van vilt kunnen zijn.

Kimie YagiKimie Yagi studeerde Kunstwetenschappen aan de Keio Universiteit in Tokio en volgde een opleiding beeldhouwen. Zes jaar geleden begon ze met het ontwerpen van tassen. Ze gebruikt voornamelijk vilt omdat het een natuurlijk product is en voor een zachte en warme uitstraling zorgt. Ook kun je makkelijk veel kleuren mengen en wordt de tas drie dimensionaal. Omdat de tassen ook gedragen moeten worden, gebruikt ze aan de zij- en onderkant leer en wordt de tas gevoerd. Het ontwerp wordt geheel met de hand gemaakt en is daarmee uniek!

Tassenmuseum Hendrikje is te vinden in Amsterdam en is dagelijks geopend van 10 tot 5 uur. Toegangsprijzen gaan van €9,- voor volwassenen, €7,50 voor studenten en €5,50 voor CJP. De expositie is tot en met 5 mei te zien.

Bron: Tassenmuseum Hendrikje

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?