Japans Literaire Salon over Haruki Murakami in Hotel Okura

Japanese SalonHet Amsterdamse UCHITANI Consultancy organiseert regelmatig Japanse Salons, telkens rond een thema. Voor hun volgende meeting is dat thema Haruki Murakami, de schrijver van onder andere het bekende Norwegian Wood. Die meeting vindt plaats op zondag 10 maart in Hotel Okura van 15.00 tot 18.00 uur. Om aan te melden moet je snel zijn, de aanmelding moet voor 6 maart binnen zijn! Stuur een e-mail naar moc.i1508252488natih1508252488cu@ec1508252488iffo1508252488 (Engelstalig). Kosten €10,- per persoon.

Luk van Haute, vertaler van Dans Dans Dans van Haruki Murakami en Ivo Smits, professor Japanse literatuur aan de Universiteit van Leiden zullen hier aanwezig zijn om een praatje te houden. Na deze praatjes zal er een Jazz concert plaatsvinden. De middag begint met een minuut stilte waarbij om de slachtoffers van de aardbeving en tsunami van twee jaar geleden te herdenken. Daarnaast zal er op 10 en 11 maart de foto-expositie Fukushima van Robert Knoth te zien zijn.

Het Japanse salon biedt taallessen aan in combinatie van hulp bij de interpretaties. Verder kan je ook een voorbereidende training volgen voor je op business tip gaat naar Japan. Tijdens de training zullen ze je helpen je uitstap te plannen, maar ook tips geven over hoe je je voorstelt, welke houding je aanneemt en wat de beleefdheidsvormen zijn in het Japanse bedrijfsleven. Men wil dus de belangrijkste kenmerken van de Japanse cultuur, filosofie en wijsheid bijbrengen aan de Nederlanders en Europeanen in het algemeen.

Dit salon werd na de zware aardbeving en tsunami van 11 maart 2011 erkent als goed doel. Alle inkomsten gaan dus naar de vereniging van vroedvrouwen in Japan! Zo combineren ze het delen van kennis en het leren van elkaars culturen met het helpen van de plaatselijke bevolking.

Consultancy probeert zaken tussen het Japanse bedrijfsleven en enkele Westerse landen te bevorderen.Dit doen ze via een salon waarbij je allerlei trainingen kan volgen. Je kan het vergelijken met het ‘18th century Europeon Salon’-concept. Het Japanse salon startte in 2009 onder leiding van Uzami Uchitani, een intercultureel communicatie adviseur.  Ze sprak ook al over het Japanse salon op TEDxWOMEN Amsterdam in 2010. Hieronder kan je de video bekijken:

Bron: uchitani.com

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?