Cherry Blossom Festival 2013

Origami kersenbloesemsJaarlijks organiseert de Amstelveense afdeling van amsterdam inbusiness in het Amsterdamse Bos het Cherry Blossom Festival, meer concreet in het Bloesempark. Dit jaar vindt het plaats op 10 april. De organisatie gebeurd in samenwerking met de Japanese Women Club (JWC), de Japanse Kamer van Koophandel, de Japanse ambassade en de Nederland-Japan vereniging.

Het Cherry Blossom Festival is hun versie van Sakura, feest van de lente. Het feest waarmee Japanners de komst van de lente vieren. De traditie bestaat uit een picknick onder de bloeiende kersenbomen met familie en vrienden. De kersenbloesems staan voor een nieuw begin en ook de vergankelijkheid van het leven. In Japan hebben veel natuurelementen een symbolische betekenis.

In 2000 schonk de Japan Women’s Club (JWC) 400 kersenbomen aan Amstelveen. De bomen hebben allemaal een vrouwennaam, waarvan 200 Japanse vrouwennamen en 200 Nederlandse vrouwennamen. Het festival wordt georganiseerd voor de Japanse gemeenschap, als dank voor de schenking. Hiermee willen ze de banden met Japan blijven verstevigen en uiting geven aan de gastvrijheid.

Elk jaar zijn er op het kersenbloesemfestival randactiviteiten, zoals een optreden van een Taiko-groep. Sinds de aardbeving en tsunami van 2011 wordt er ook een minuut stilte ingelast op deze dag om de ramp te herdenken.

Bron: Amsterdamsebos.nl & Amstelveen.nl

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?