Aural Vampire op Mang’azur 2013

Op zaterdag 13 april zal Aural Vampire optreden op Mang’azur, een Japan-gerelateerd festival te Toulon (Frankrijk, Provence-streek). Ze zullen ook een signeersessie houden op dezelfde dag. Ook alle merchandise van de band zal verkrijgbaar zijn op het festival, dit aan de stand van Bishi-Bishi. Het lijkt erop dat dit een uniek concert zal zijn en er dus geen andere Europese concerten zullen zijn.

AURAL VAMPIREAural Vampire is een Electro Gothic Pop duo dat ontstond in Tokio. De bandleden zijn vampier EXO-CHIKA en Dj Raverman. Hun stijl is gebaseerd op horrorfilms, geluiden en melodieën uit de jaren 70-80.

Aural Vampire bracht in 2004 het album ‘Vampire Ecstasy’ uit. In 2005 kwam er ook nog een gratis digitale single ‘Death Folder’. Het duo trok erg veel aandacht bij de Japanners, maar ook in de rest van de wereld werden ze gesmaakt. Een voorbeeld hiervan is dat ze wel drie keer op de cover van het Duitse Astan Magazine stonden! Ook in Frankrijk groeide hun populariteit. De TV-zender NoLife zendt regelmatig hun clips uit. Aural Vampire leidt dan ook de hitlijst J-TOP.

Je kan hun muziek soms ook horen in verschillende videogames. Ze zitten dus verweven in de hele Japanse popcultuur en het gotische milieu. Vermits Gothic een stijl is die in de hele wereld zijn aanhangers heeft, heeft ook dit duo fans in vrijwel heel de wereld. De Europese fans zullen ongetwijfeld blij zijn met een (nieuwe) kans om hen te gaan kijken.

Hun recenste album, ZOLTANK,  werd uitgebracht in 2010 in Japan onder het label AVEX, maar ook in Europa kwam het op de markt via het label Bishi Bishi.

Een dagkaartje voor zaterdag 13 april kost je 7,95 euro. Een weekendticket kost je 12,95 euro. Mang’azur biedt op hun site ook opties tot overnachting aan bij hotels waarmee zij een prijsafspraak hebben. Voor meer info verwijs ik jullie door naar de website van Mang’azur.

Bron: Mangazur.fr , facebookpagina Bishi Bishi

 

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?