Kersenbloesems in Tokyo staan in volle bloei

De kersenbloesems in het centraal Tokio zullen vandaag in volle bloei komen te staan. Dat is 12 dagen eerder dan het 30-jaar gemiddelde dat tussen 1981 en 2010 gemeten is. En het is 15 dagen eerder dan vorig jaar. Dit meldt het Japanse Meteorologisch Agentschap.

Het is de tweede keer sinds het weerbureau de statistieken bijhoudt dat de kersenbloesems vroeg in bloei staan. In 2002 bereikten de kersenbloesems hun hoogtepunt op 21 maart. Het weerbureau houdt sinds 1953 de statistieken bij van de bloei van de kersenbloesems (in het Japans ‘sakura’).

Bloesems in Den Haag, 2011 © Francisca Hagen
Bloesems in Den Haag, 2011 © Francisca Hagen

Uit een steekproef kwam naar voren dat meer dan 80 procent van de knoppen van de kersenbomen in de Yasukuni tempel in het centrum van Tokio in bloei staan.

Op vrijdag zijn de kersenbloesems ook in volle bloei op Kochi, het kleinste hoofdeiland van Shikoku. 8 dagen dan het 30-jaar gemiddeld en in Kumamoto op het zuidwestelijke hoofdeiland Kyushu zijn de bomen 10 dagen eerder. In Kioto en Hiroshima werden de kersenbloesems gezien, vijf tot zes dagen eerder dan het 30-jaar gemiddelde.

Bron: Mainichi

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Eén gedachte over “Kersenbloesems in Tokyo staan in volle bloei

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?