AVO Blog interview met OROCHI

This post is also available in: English

Afgelopen week op 16 maart 2013 kwam de Samurai Rock band OROCHI, de winnaar van de JaME x Râmen bandscontest, naar Nederland om een optreden te verzorgen. Voor mij was het de tweede keer dat ik naar een optreden van Japanse artiesten zou gaan. Over het optreden kan ik niets anders zeggen dat dat ik het super vond. Het was voor mij de eerste keer dat ik een Visual Kei band live zag, ik heb het erg naar mijn zin gehad en was behoorlijk onder de indruk!

Normaliter zou hier een uitgebreid concertverslag komen te staan over het optreden, maar we komen met totaal iets anders: een interview met de band zelf! Ik ben blij aan te kondigen dat dit gelukt is en we zijn er dan ook heel enthousiast over. Niet alleen omdat dit ons eerste interview is maar vooral omdat de band zo snel en leuk gereageerd heeft.

OROCHI2013

AVO blog: Allereerst wil ik jullie bedanken voor het terugkomen naar Nederland. Ik heb van het concert genoten. Hoe was jullie ervaring van de verwelkoming door het Nederlands publiek tijdens het concert in 330 live?

Ushiwaka: Het was een geweldige show. We dachten niet dat we zo’n geweldig moment konden beleven in Europa. We zijn erg blij om evenveel fans opnieuw te zien als in 2011.
Shin: Het optreden was geweldig. Het was de eerste keer voor mij in Nederland. Ik zal de geest van die fans meenemen naar Japan

AVO blog: Is er een kernboodschap, een idee die je deelt met je fans door je muziek?

Ushiwaka: Onze muziek is behoorlijk orgineel, gebasseerd op traditionele muziek en Westerse moderne Rock. Luister alsjeblieft zoveel mogelijk naar ons om gewoon te worden aan het zijn in OROCHI’s wereld, dan zal je altijd bij ons zijn.
Shin: Ik wil de wereld één laten worden. Heel erg bedankt.

AVO blog: Ushiwaka, jouw vaardigheden met je katana op het podium vond ik echt leuk. Gezien je een Samurai Rock band bent, hebben jullie iets van sport or vechtsporten beoefend met betrekking tot de samurai manier van leven (bushido) of de weg van het zwaard? 

Ushiwaka: Ik ben geboren in een eervolle samurai familie. Ik beoefen dus al sinds mijn kindertijd de katana. Ik heb de meeste traditionele gevechtsporten beoefend. Ik vind meditatie leuk.
Shin: Ik heb vroeger sumo beoefend.

AVO blog: Je hebt een bepaald image op het podium. Hoeveel van je off-stage persoonlijkheid werd in de creatie van je on-stage persoonlijkheid gestopt? Wat vind jij het leukste? Jouw off-stage of on-stage zelf?

Ushiwaka: Op het podium wil ik één worden met het publiek. Als ik dat voel tijdens een show, voel ik me levend. Ik verkies mijn on-stage persoonlijkheid, mijn off-stage ik is er enkel voor de voorbereiding.
Shin: Ik ben hetzelfde on-stage als off-stage.

AVO blog: Jullie bezoeken veel diverse landen in een korte tijd. Je hebt waarschijnlijk veel geleerd tijdens deze reizen. Van alle plaatsen die je tot nu toe hebt gezien, wat is datgene wat je nog het beste herinnert?

Ushiwaka: We wisten niet veel over Rusland. Ook al liggen Rusland en Japan dicht bij elkaar, toch hadden we nooit eerder de Russische stem. We ontdekten dus pas de vriendschap tussen veel landen waar we nog niet geweest waren. De hele wereld bestaat uit vrienden, denk ik.
Shin: Ik was verbaasd toen ik Parijs bezocht, het is echt een hele mooie stad. In Japan noemen we Parijs de hoofdstad van de bloemen.

AVO blog: Wat mis je het meeste wanneer je buiten Japan tourt?

Ushiwaka: Niets!
Shin: Ik ben mijn iPhone kwijtgeraakt, dus die mis ik.

AVO blog: Is er iets wat je nog wilt zeggen tegen de lezers van AVO blog (of je fans in Nederland)?

Ushiwaka: Wij zullen terugkomen naar Nederland, dus vraag je vrienden om naar onze muziek te luisteren en verspreid onze samurai rock!
Shin: Ik zal jullie nooit vergeten! Ik kom snel terug! Samurai rock on!

Wij willen graag OROCHI bedanken voor de tijd en Râmen Events voor de mogelijkheid om de band te interviewen. We wensen OROCHI nog een fijn vervolg van de Europese tour en wie weet tot snel!

Anvica

Gastblogger voor AVO Blog met een grote interesse voor Japan en andere aziatische landen. Ik bezoek anime conventies, J-Rock/Pop en Visual Kei concerten en hopelijk in de toekomst meer Japan gerelateerde evenementen. Ik hoop hier met jullie waardevolle informatie te kunnen delen en plezier te hebben ^^.

13 gedachten over “AVO Blog interview met OROCHI

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?