Fukushima bereikbaar via Google Street View

Google gaf in juli 2011 aan dat ze bezig wilde gaan met het digitaal archiveren van de gebieden in het Noordoosten van Japan dat getroffen is door de aardbeving en tsunami op 11 maart 2011. In december 2011 gingen zij op pad om meer dan 44,000 kilometer te rijden om daar een 360 graden panorama uitzicht vast te leggen voor Street View.

De foto’s zijn ook te bekijken op de website “Memories for the Future“, waar je de voor- en nafoto’s kan bekijken.

Je kunt zien hoe ernstig de gebieden zijn aangetast door de ramp in 2011. Behoorlijk indrukwekkend als je het mij vraagt.

Momenteel is het nog steeds niet mogelijk om in sommige gebieden in de Fukushima prefectuur rond te lopen. Google is begin deze maand in Namie geweest en heeft daar rondgereden. Voor de bewoners die niet meer terug kunnen is het een manier om te kijken naar de plekken die hen dierbaar zijn. Al denk ik dat het ook best pittig kan zijn, het is er zo uitgestorven!

Bron: Google Blog, NOS op 3

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?