Imagine Film Festival 2013

Van 8 tot en met 17 april 2013 vindt in Amsterdam de 29ste editie van het Imagine Film Festival plaats. Je kan er allerlei films zien van Science-fiction tot Cult, van Anime tot Fantasy en van Horror tot Experimentele films. Op dit filmfestival zijn er ook verschillende Japanse films te zien steeds Japans gesproken en Engels ondertiteld.
Wolf Children

De anime Wolf Children zal twee keer te zien zijn, op 10 en 12 april. Deze anime gaat over een jonge studente die een jongeman ontmoet, verliefd wordt en kinderen krijgt… met een weerwolf. Op een dag wordt een verdronken wolf gevonden: haar echtgenoot. De kinderen krijgen weerwolforen, waardoor de jonge moeder gedwongen is te verhuizen.

009 Re: CyborgEen andere anime die je kan gaan kijken is 009 Re: Cyborg. Deze film gaat over negen cyberhelden die na een tijd van wereldvrede terug samen komen. We zijn 2013, er zijn een aantal aanslagen gebeurd op wolkenkrabbers in wereldsteden als New York, Tokio en Shanghai. Zijzelf zijn niets veranderd in de loop der jaren, maar de wereld wel. De cyberhelden in deze film zijn gebasseerd op de karakters in de mangareeks Cyborg 009. Deze anime is te bekijken op 10 en 11 april.

Voor liefhebbers van de Japanse thriller is er de film Abductee. In deze film volgen we het verhaal van meneer Chiba, die ontwaakt in een container, vastgebonden en met een plastic zak over zijn hoofd. Eens bevrijdt vind hij een mobiel en een vreemde zwarte steen. Op de binnenkant van zijn pols is een vreemd getal getatoeëerd. Hij weet door het schudden dat hij eerst vervoerd werd op een vrachtwagen en later op een schip. Er zitten nog mensen gevangen in de containers naast hem, zo’n honderd mensen. Wat is er aan de hand? Deze claustrofobische breinbrekende thriller is te bekijken op 10, 13 en 16 april.

rurouni_kenshin_-_1Er speelt ook een actiefilm, Rurouni Kenshin, die zich afspeelt in 1890, vlak na de tijd van de warlords en samoerai. Kenshin, vroeger gekend als Battosai,  wil niet meer doden. Hij ontmoet Kaoru, een lieftallige eigenaresse van een dojo. Ze is ontsnapt uit de villa van zakenman Kanryu. Samen nemen ze het tegen hem op, want hij wil in deze nieuwe tijd vooral snel rijk worden met opium. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige manga van Nobuhiro Watsuki en je kan hem kijken op 12 en 15 april.

Robo-GIn het aanbod zit ook een Japanse Comedy, namelijk Robo-G. Een prototype dat al snel op een grote beurs gepresenteerd moet worden, valt bij zijn eerste stappen uit een raam. De makers besluiten dan maar een man in robotpak te laten opdraven. De nukkige bejaarde Suzuki is met zijn houterige motoriek de ideale persoon voor dit werk. Hij red een meisje van een vallende pilaar en trekt daardoor veel aandacht, meer dan de bedoeling was. Suzuki wordt gespeeld door de 75-jarige Japanse rock’n roll-legende Mickey Curtis. Je kan je lachspieren aan het werk zetten met deze film op 10 en 16 april.

The Black SquareIn het aanbod Japanse films neem ik ook deze samenwerking op: The Black Square. Het is een samenwerking tussen Japan en China. De film is Mandarijns gesproken en Engels ondertiteld. The Black Square is een Fantasy film over een jonge Chinese kunstenaar die et zijn Japanse vriendin in een kunstenaarsgemeenschap in de buurt van Beijing woont. Hij ziet op een dag een zwart vierkant door de lucht zweven en landen. Er komt na de landing een Japans uitziende man uit, die niet weet wie hij is of waar hij vandaan komt.

Voor informatie over de uren waarop de films spelen en de zalen, kan je terecht op de website van het Imagine Film Festival. Ook voor het aanbod andere films kan je daar terecht.

Bron: Imagine Film Festival

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?