Japanse Tuin Clingendael 100 jaar: Japans festival

Om te vieren dat de Japanse Tuin op landgoed Clingendael 100 jaar bestaat is er een Japans festival gepland op de dag van de voorjaarsopening van de tuin, 27 april 2013. Het Japans festival is georganiseerd door de gemeente Den Haag, de gemeente Wassenaar, de Japanse ambassade en Instituut Clingendael.

japansetuin2012
Japanse Tuin Clingendael in de herfst, 2012 © Francisca Hagen

De officiële opening is om 10.30 uur met wethouder Boudewijn Revis, Japankenner Erica Terpstra en bewoner van Clingendael Klaas Pors. Zij slaan een sakévat aan. Het Japans festival is van 10.00 uur tot 16.00 uur. Maar de tuin is tot 20.00 uur te bewonderen. Toegang is gratis.
Tijdens dit festival is de bijzondere relatie tussen Japan en Nederland te zien, te horen en te proeven.

Een aantal organisaties zijn aanwezig, waaronder Hortus Botanicus Leiden, Naturalis, Japans museum Sieboldhuis, CAMERA JAPAN, Nederlandse Ikebana vereniging en een aantal bonsai clubs. Daarnaast is er een Japanse fluitist en zijn er Japanse trommelaars. Er is een mogelijkheid om kendo (Japans zwaardvechten) te bewonderen, sushi te maken en een Oosterse stoelmassage te ondergaan. Voor kinderen is er een speurtocht door Clingendael met de Haagse natuurverkenners.

De Japanse tuin is te vinden op het landgoed Clingendael in Den Haag. De tuin is in het begin van de 20ste eeuw aangelegd. In de tuin zijn vele stenen lantaarns te vinden, maar ook twee watervaten. De tuin is maar 6 weken in het jaar geopend, omdat de tuin erg kwetsbaar is. De tuin is dit jaar geopend van 27 april tot en met 9 juni 2013, dagelijks van 09.00 – 20.00 uur. De najaarsopening is van 14 tot en met 27 oktober 2013.

Bron: Gemeente Den Haag

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?