Ingo Leth exposeert: Fly birdie Fly

ingolethVanaf 7 april is de expositie Fly birdie Fly van Ingo Leth is te zien in Galerie Wim Zwijsen. De kunstwerken van Ingo Leth bevatten Japanse invloeden en symboliek. Dit is ook te zien in het doek ‘Fly birdie Fly’ waar de expositie naar vernoemd is. Het doek, dat hier op de flyer te zien is, waar je bijvoorbeeld de kraanvogels ziet in origami.

Op de opening, op zondag 7 april zal de expositie feestelijk geopend worden van 16.00 tot 17.30 uur. Tijdens de feestelijke opening zal de kunstenaar Ingo Leth aanwezig zijn.

Ingo Leth kwam in het begin van de jaren 90 van Duitsland naar Nederland. Toen hij eenmaal gekozen had voor een eigen individuele expressie waarbij hij wisselend abstractie en figuratie verkende, ontdekte hij de Japanse kunst als scheppingsbron om daar vervolgens een intensieve dialoog mee aan te gaan.

De expositie is te zien tot 4 mei in Galerie Wim Zwijsen. De galerie is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur. En de eerste zondag van de maand is het vanwege de cultuurroute Hoorn geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is het op afspraak geopend. Galerie Wim Zwijsen is te vinden op de Mosterdsteeg 8 in Hoorn.

Bron: Galerie Wim Zwijsen via Japanese Events NL

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Eén gedachte over “Ingo Leth exposeert: Fly birdie Fly

  • 6 april, 2013 om 15:26
    Permalink

    Galerie Wim Zwijsen vandaag: “Deze week ontvingen wij het trieste bericht dat de kunstenaar, Ingo Leth, getroffen is door een herseninfarct. Vanzelfsprekend stellen wij de tentoonstelling om deze reden voorlopig uit tot hijzelf daarbij aanwezig kan zijn.”

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?