Almere Cosplay Event 2013

ACE 2013 flyerOp zondag 30 juni 2013 organiseert Almere Cosplay het Almere Cosplay Event. Dit event zal plaatsvinden te Podium De Meester, Rentmeesterstraat 2, 1315 JS Almere. Voor een inkomkaartje betaal je 5 euro en je krijgt er ook 2 drankjes mee! Dit ticket kan je online aankopen via deze link.

Zoals de naam al doet vermoeden draait dit event vooral rond Cosplay. Je kan er deelnemen aan een Cosplay Fashion Show, zowel met zelfgemaakte als met aangekochte outfits, al wordt die zelfgemaakte natuurlijk zeer gewaardeerd. Iedereen mag deelnemen aan deze Fashion Show, maar je moet wel een bestaand karakter uitbeelden. Om deel te nemen aan deze Cosplay Fashion Show moet je je wel aanmelden via het inschrijfformulier. Voor de  cosplayers is er ook een speciale kleedruimte voorzien met grote handspiegel. Je moet dus niet in je Cosplay reizen als dit misschien moeilijk is.. Als ‘gewone’ bezoeker kan je foto’s maken, maar dan wel zonder flits.

Naast die modeshow kan je ook workshops volgen. Het aanbod bestaat uit een workshop props, wigs en de rest, waarin je zal meer zal leren over cosplay. Deze wordt gegeven door het cosplay duo Clueless inc.. Je kan ook een workshop pepakura volgen. Pepakura is hoe Japanners ‘papercraft’ zeggen en dat is dan ook precies wat je hier kan doen! Je kan 3D modellen leren uitwerken en zo een heus figuur bouwen met papier. Ook een workshop origami en paperstars zal in het aanbod zitten. Er zullen ook enkele dealers aanwezig zijn, waaronder een Noodle kraam en JapanLifestyle Co. .

Almere Cosplay Meeting ontstond in 2011, toen slechts 3 vrienden een cosplay meeting hielden. Het jaar erna was de groep vrienden al wat groter en werd er in hetzelfde park als de eerste meeting, met als opzet een picknick en wat spelletjes. Het enthousiasme was echter groot en er kwam zelfs een barbecue van. Dit jaar vond Almere Cosplay het tijd om een nieuw event op te zetten en de term ‘meeting’ te laten vallen als organisatie.

Wil je meer leren over Cosplay? Ga je zelf deelnemen of gewoon eens kijken? Of wil je misschien het eerste echte event van Almere Cosplay meemaken? Dat kan, en je zal het ongetwijfeld naar je zin hebben!

Bron: Almere Cosplay

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Eén gedachte over “Almere Cosplay Event 2013

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?