Informatieve wandelingen en Japan-week bij Trompenburg Tuinen & Arboretum

In de maand april kan je elke zondagmiddag om 14.00 uur een wandeling maken van ongeveer 1 uur maken rond het thema: Japanse planten, de VOC en Von Siebold. Deelname aan de wandeling kost je €2,- plus de normale entree prijs van €6,25. Voor wandelkaarthouders is dit gratis. De eerste wandeling is op 7 april, daarna op 14, 21 en 28 april.

Dr. P.F. von Siebold verbleef van 1823 tot 1829 op het eiland Deshima. Hij was als scheepsarts verbonden aan het VOC, maar daarnaast bestudeerde hij ook als arts de Japanse fauna en flora. Bij zijn terugkeer bracht hij heel wat gedetailleerde tekeningen van planten en dieren mee naar Nederland. Hij bracht ook levende planten mee, dat lukte hem als eerste vanuit Azië naar Europa! Japanse planten die via deze weg naar de Europese tuinen vond, en eerst en vooral de Nederlandse tuinen, zijn de hosta en hortensia. Ondertussen zijn deze helemaal ingeburgerd bij ons.

Ikebana 2010 16-4-2010 11-49-07Van 26 april tot en met 2 mei gaat de Japan-week van start in de Tuin. Gedurende deze hele week is er de Ikebana tentoonstelling in het entreegebouw. Ikebana is een vorm van bloemschikken, een erg mooie kunstvorm.

Op zondag 28 april zijn er twee workshops voor kinderen. Voor de 6 tot 9 jarigen is er de cursus bloemen en dieren schilderen. Voor de 9 tot 12 jarigen is er dan weer een workshop origami, namelijk specifiek bloemen en dieren vouwen. Deze workshops  beginnen steeds om 14.00 uur, reservatie is noodzakelijk en kan via e-mail. Deelname aan een workshop kost €5,-.

Dinsdag 30 april, op Koninginnedag is de toegangsprijs tot de tuin slechts €1,-!
De dag erna is er een lezing over planten uit Japan. Ook deze lezing zal aanvangen op 14.00 uur en je kan ook reserveren op hierboven vermeld e-mailadres. Een deelname kost je slechts €2,-.

ikebana 2010 16-4-2010 15-09-58

Ook voor volwassenen zullen workshops zijn. Op donderdag 2 mei kan je zelf Ikebana uitproberen van 10.00 tot 12.00 uur. Voor deze workshop betaal je €25,- en daarin zit je vaas of schaal, je bloemmateriaal, je tasje, je informatiemapje en een koffie of thee inbegrepen. Na die workshop kan je ook gaan voor de workshop ‘Sushi maken’. Die vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur en kost je €30,- inclusief sushimatje, stokje, recepten, een glaasje saké en sushi’s. Voor beiden moet je ook weer reserveren via e-mail.

Foto’s en bron: Trompenburg Tuinen & Arboretum

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?