Keramiek en ikebana expositie in pottenbakkerij Zaalberg

gebogenkom+Bij pottenbakkerij Zaalberg wordt er twee meel per jaar een expositie in keramiek en ikebana gehouden in hun toonzaal. Deze maand is het weer zover! Van woensdag 17 tot en met zondag 21 april kan je de voorjaarstentoonstelling gaan bewonderen.

De tentoonstelling bestaat uit keramieken potten die uit hun eigen ovens voortkwamen. Die potten worden dan door vijf elkaar afwisselende leraressen in de Japanse bloemsierkunst Ikebana gebruikt. Zij maken de keramieken potten extra sierlijk en feestelijk en zo staan de mogelijkheden van de potten ook weer in de kijker. Het is dan ook steeds een uitdaging voor hen, maar het blijft ook de kunst voor de pottenbakker om met zijn vormgeving en glazuur te verassen!

Naast de prachtige kunstwerken van nu, laten ze ook stukken uit het archief zijn uit de periodes “Aardewerk De Rijn, “Meindert Zaalberg” en “Potterij Zaalberg”.

spanschaal

Je kan deze tentoonstelling op weekdagen en zaterdag bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op zondag is hij geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur. De pottenbakkerij is te vinden aan de Hoge Rijndijk 12 in Zoeterwoude.

Mocht het je niet lukken de tentoonstelling te bezoeken in die periode, dan is er in het najaar opnieuw  zo’n tentoonstelling. Meestal valt deze de laatste week van oktober. Voor meer informatie en foto’s kan je terecht op de website.

Bron: Zaalberg

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?