Nao Katafuchi en Neud Photo in 330 live

nao_neudphotoHet Haagse 330 live verwelkomt weer een Japanse muzikant op het podium onder de grond. Dit keer is het de electronica artiest Nao Katafuchi die momenteel in Europa tourt. Hij maakt een tussenstop op donderdag 25 april om op te treden.

Hij zal niet alleen optreden, hij heeft namelijk de hulp ingeroepen van Neud Photo. Neud Photo is het project van Nico Nightingale. Hij komt uit Amerika, maar Japan is geen onbekende voor hem. Hij heeft een aantal jaren in Osaka gewoond. De muziek dat deze avond te horen zal zijn valt in de categorieën synth, new wave, cold wave en minimal wave. Volgens 330 live gaat het een Japanse synth wave feestje worden.

En voor deze avond is er een speciale gast, helemaal uit Rotterdam: Das Ding. Das Ding is Danny Bosten die begin jaren 80 donkere en dansbare electro maakte op zijn cassette label Tear Apart Tapes. Nu zit hij bij de label Minimal Wave in New York en staat hij bekend als ‘Dutch electro-pioneer’.

De deuren openen om 21.00 uur en het concert zal om 21.30 uur van start gaan. Kosten voor het kaartje is €6,- in de voorverkoop en €8,- aan de deur.

Nao Katafuchi is verder op 30 april te zien in TRANSFORMER in Wenen, Oostenrijk. Op 3 mei is hij te zien met het Amerikaanse MARTIAL CANTEREL als speciale gast in de ( RARE ) in Praag in Tsjechië.

In de vroege jaren 2000 startte Nao Katafuchi een experimenteel elektronisch muziekproject onder de naam Superfortress. Na concerten met diverse gastmuzikanten werd het project een rock band met twee releases. Uiteindelijk besloot Nao in 2010 terug te gaan naar zijn originele roots van de synthesizer georiënteerde muziek en maakt cold romantic wave. Eind oktober van 2012 bracht hij een mini LP uit met de titel Yumegoto.

Bron: 330live, Nao Katafuchi

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?