Online gekocht: Japans kinderboek Ohayou

This post is also available in: English

Zoals velen weten ben ik bezig met het leren van de Japanse taal. Ik doe dat op de volksuniversiteit in Den Haag. In meer dan 20 lessen krijg je de belangrijke dingen in de Japanse taal mee. Volgende week is mijn laatste les in Japans 2, nu zou ik mij kunnen voorstellen, de prijs vragen van producten en het uiteindelijk kopen, eten en drinken bestellen in het restaurant en nog vele andere dingen.

Daarnaast zou ik hiragana en katakana (= kana, twee syllabische schriften/lettergrepenschrift van het Japans) moeten kunnen lezen en schrijven. Dat laatste kan volgens mij stukken beter en ik oefen het geregeld. Maar soms schiet het er bij in! En daarom besloot ik om op zoek te gaan naar boeken die in het Japans zijn, het liefst dus in kana. Kanji is voor mij nog een stap te ver, al herken ik wel een aantal karakters omdat ik ze her en der ben tegengekomen. Toch is het belangrijk om de kana goed onder de knie te hebben, voordat ik begin aan de kanji.

Afgelopen week heb ik een boek besteld bij de webshop Japan is fun. Ik had al eerder mijn oog laten vallen op dit boek en toen de winkel aangaf alles voor 50% te verkopen, besloot ik het te kopen.

ohayou

Een aantal dagen na bestellen ontving ik het boek! Het boek draagt de titel ohayou (おはよう), oftewel goedemorgen. Wat opvalt aan het boek is dat de illustraties erg mooi van kleur zijn. Er is gewerkt met lichte, maar ook vrolijke kleuren. Daarbij is er niet veel tekst. Het is een kinderboek, maar voor beginners van de Japanse taal is dit een prima boek om mee te starten. Het boek is voornamelijk in hiragana geschreven. Mocht je het boek toch zelf willen lezen, dan help ik je op weg met de ISBN: 4-902097-02-8. De auteurs naam is Sakai Yousuke, illustraties zijn gedaan door Sakai Yousuke en Kimu. Ik moet zeggen dat ik hier en daar toch wel moeite heb met het lezen ervan, maar ik hou van uitdagingen! Dit is mijn eerste Japanse leesboek, die mooi bij mijn boekencollectie past! Ik heb natuurlijk wel Japanse studieboeken. Maar dat is totaal wat anders.

De webshop Japan is fun zou sluiten, maar is toch open gebleven. De website is: http://www.japanisfun.nl/

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

7 gedachten over “Online gekocht: Japans kinderboek Ohayou

 • 12 april, 2013 om 13:04
  Permalink

  Kinderboeken zijn een perfect middel om een taal te gaan lezen als beginner! Zo kan je perfect groeien, net als je in je eigen taal ook groeit ;)

  En het boekje zou direct mijn aandacht trekken, door de kleuren! Erg mooi =D

  Reactie
  • 12 april, 2013 om 22:39
   Permalink

   Juist! Het had mijn aandacht getrokken door de kaft. Daarnaast kwam het mooi uit dat het niet het boek niet met kanji werkt.

   Reactie
 • 5 augustus, 2013 om 10:27
  Permalink

  Kan ik dit boek nog kopen en hoe duur is het?
  De zoon van mijn broer is met een Japanse getrouwd en net vader geworden.
  Ik zou mijn broer graag een Japans kinderboek geven om voor te lezen aan zijn kleinzoon:)

  Met vriendelijke groet,

  Loes Mathijssen

  Reactie
  • 5 augustus, 2013 om 13:08
   Permalink

   Hallo Loes,

   Ik heb het boek besteld bij de webshop ‘Japan is Fun’ en die is tot uw geluk nog steeds open (hij zou namelijk sluiten)! Hij is voor 8 euro (excl. verzendkosten) te bestellen. Hier de directe link: http://www.japanisfun.nl/a-103674/ohayou/

   Ik lees net wel op de website dat er vanaf 18 augustus weer bestellingen worden verwerkt, dit wegens zomervakantie!

   Succes!

   Reactie
 • 29 september, 2013 om 12:42
  Permalink

  Dat boek ziet er echt heel leuk uit. Maar helaas is het boek inmiddels uitverkocht op de site japanisfun.nl. En ik kan het verder niet vinden. Dus zou iemand het isbn nummer kunnen doorgeven misschien dat ik het dan nog ergens kan vinden.

  groetjes Monique

  Reactie
  • 29 september, 2013 om 19:12
   Permalink

   Hallo Monique,
   Vervelend om te lezen dat het uitverkocht is!
   Het ISBN nummer staat in het blogbericht!
   Succes met de zoektocht!

   Reactie
   • 29 september, 2013 om 22:22
    Permalink

    Oh sorry daar had ik overheen gelezen. Maar heel erg bedankt :)

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?