Sushi niet zo gezond als we denken!

De lekkere sushi vind je tegenwoordig vrijwel overal. Elke grote supermarkt verkoopt ook voorverpakte sushi. De verkoop van deze producten is erg gestegen in voorbije jaren. Het wordt gekocht als gezonde variant op de snelle hap. Maar is het wel zo gezond als het eruit ziet?

Onderzoek heeft aangetoond dat een sushilunch tot 1050 calorieën kan bevatten! Dat is meer dan een big-mac menu bij McDonalds. Schokkend, niet? Naast het hoge aantal calorieën moeten we ook stilstaan bij de hoeveelheid zout die we binnenkrijgen via een lekkere sushi-maaltijd. De rijst is gekookt met zout, waardoor deze ook heel wat zout bevat, daarnaast is de vis ook nog vaak gezouten. En als je daarbij ook nog sojasaus bij je sushi eet, voeg je er nog een pak zout aan toe.

Nu kan je nog denken, sushi helpt me aan mijn dagelijkse portie groenten. Maar ook hier zal je teleurgesteld zijn. Als je bijvoorbeeld een gemiddeld pakketje van 6 vegetarische sushirolletjes eet, dan krijg je slechts 1/5 van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten binnen.

En wat met de vis? Simpel gezegd, er zit helemaal niet zo veel vis op die sushi. Bijvoorbeeld een California rol bevat meestal ongeveer 5 gram vis. Voor een visportie moet je eigenlijk 140 gram eten. Dat zijn 28 sushi! En dan heb je nog geen enkel gegeten waarop geen vis zit.
Daarbovenop is de rijst die in sushi zit vaak heel erg bewerkt, waardoor die zijn vitaminen, mineralen en vezels verliest. Er blijft dus weinig gezonds en echt voedzaam over*.

Je kan het ongezonde van de sushi wel beperken. Zo kan je bepaalde sojasauzen gebruiken met minder zout (natuurlijk gefermenteerde sojasauzen. Zorg ervoor dat je ook niet te veel van die saus gebruikt, want het blijft natuurlijk een zout goedje. Eet geen miso soep bij je sushi, want ook deze bevat weer heel wat zout. En last but not least, eindig je lekker sushilunch meet een goed stuk fruit, zo kom je zeker aan 1/5 van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit!

Bekijk deze infographic voor meer informatie:
Dragonfly-sushi-NEW EDIT

Bron: dailymail.co.uk, Dragonfly Sushi & Robata Grill

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?