Europees Kampioenschap in traditioneel boogschieten

EFK KYUDOKennen jullie de traditionele versie van boogschieten, Kyudo genaamd?

Wil je deze sport graag leren kennen? Dan kan je op 25 en 26 mei terecht er in in SporthallenZuid dat te vinden is aan het Burgerweeshuispad 54 in Amsterdam voor de 12de editie van het EFK Kyudo Taikai.

Kyudo is een traditionele Japanse vorm van boogschieten. Bij deze vorm van boogschieten gaat het vooral om techniek en concentratie. Men hecht tijdens de trainingen weinig belang aan het wel of niet raken van het doel, maar wel aan de manier waarop. De houding en de bewegingen die je maakt zijn veel belangrijker. Je moet jezelf perfectioneren en op die manier je schot ook helemaal onder controle hebben. Eens de techniek goed zit, zal je ook het doel raken.

Kyudo betekend letterlijk “weg van de boog” en wordt in verschillende clubs in Nederland en België volgens de traditionele Japanse techniek aangeleerd. Deze sport wordt normaal ook beoefend in traditionele kledij.

Op het Europees Kampioenschap zullen zowel wedstrijden voor teams als individuele wedstrijden plaatsvinden. De teamcompetitie vind volledig plaats op zaterdag 25 mei, de individuele competitie op zondag 26 mei. Het event wordt georganiseerd door de Europese Kyudo Federatie Zen Ousho Kyudo Renmei en hun Nederlandse afdeling, Kyudo Renmei Nederland. Het evenement wordt ondersteund door de Japanse ambassade in Nederland.

Wil jij ook eens meemaken hoe dat traditioneel boogschieten eruit ziet? Dan is dit kampioenschap misschien een leuke kennismaking.

Bron: kyudo-renmei

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

2 gedachten over “Europees Kampioenschap in traditioneel boogschieten

  • 20 april, 2013 om 14:30
    Permalink

    waaah gaaf. Dat is wel echt iets om te zien hopelijk kan ik een plekje in mijn rooster vrij houden daarvoor.
    Weten jullie misschien welke boogshiet(?) clubs hier training in geven?

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?