Animator: The Previews – Patlabor 2

In samenwerking met Filmfreak, laat de Melkweg Cinema elke laatste vrijdag van de maand een film zien onder de naam Animator: The Previews. De films die te zien zijn, zijn animeklassiekers of gloednieuwe animereleases. Aanstaande vrijdag 26 april is het vervolg van de anime cult-reeks Patlabor 2: The Movie (1993) te zien van regisseur Mamoru Oshii (Ghost In The Shell).

Deze anime klassieker begint met de vernietiging van een VN Labor tijdens een vredesmissie in Zuid-Oost Azië. Dit incident is de eerste stap in een kwaadaardig plan om de Japanse defensie zwart te maken en in Japan nationale paniek te veroorzaken.

Een lid van de speciale onderzoekscommissie van de landmacht vraagt agenten Goto en Nagumo van speciale eenheid 2 om de affaire te onderzoeken. De situatie wordt ingewikkeld als het brein achter deze terroristische activiteiten niemand anders blijkt te zijn dan Yukihito Tsuge, de oude leermeester en minnaar van Nagumo. Is Nagumo in staat om deze werkelijkheid onder ogen te zien, trouw te blijven aan haar divisie en het vreselijke plan van Tsuge te voorkomen?

Aanvang is om 20.00 uur. En een kaartje kost je €7,00. Met korting is het €6,00. Je kan korting krijgen als je een CJP/Cultuurkaart, Melkweg-card, Melkweg maandlidmaatschap hebt of student bent.

De Melkweg Cinema zit aan de Lijnbaansgracht 234a in Amsterdam, nabij het Leidseplein, rechts achter de Stadsschouwburg.

Bron: Melkweg

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?