Japanse Autosport Festival 2013

Mocht je een grote fan zijn van auto’s en autosport en vooral uit Japan? Dan moet je de Pinkstermaandag (20 mei) vrijhouden in je agenda voor het Japanse Autosport Festival. Het hele TT Circuit Assen staat in eht teken van de complete Japanse autoscene. Meer dan 1000 auto’s uit de clubscene zullen aanwezig zijn, zo ook een bedrijvenstraat en diverse activiteiten op de paddock en de baan zelf.

Er staan diverse onderdelen op het programma:

jafWees getuige van de strijd om de mooist getunede auto tijdens de Meguiar’s Show & Shine Contest en zie welke auto prijzen wint, waaronder de etetitel “Best of Show”. Proef de sfeer en ruik het rubber tijdens de Streetlegal Dragraces. 120 van de allersnelste straatauto’s zullen de strijd aangaan op de 1/8 mile (201 meter). Of bekijk hoe beginnende tot bekende coureurs pogen de snelste rondetijd te zetten tijdens de Toyo Tires Time Attack.

Voor diegene die zelf de baan op willen, kunnen tijdens de Recaro Track Time vrij rijden. Voor slechts €40 euro in de voorverkoop kun je 20 minuten rijden op het circuit. Mocht je ter plaatse bedenken dat je wilt gaan rijden op het circuit, dan ben je €5,- duurder uit. Let wel op dat een helm dragen verplicht is. Lees het reglement hier.

Niet te missen op dit evenement: een driftspektakel op het circuit met rokende demonstraties. Een groot deel van de paddock wordt ingericht voor ongeveer 100 auto- en merkenclubs die Nederland rijk is. Daarnaast is er een mogelijkheid om de laatste trends, interessante aanbiedingen en waardevol advies in te winnen bij de performance-, tuning en stylingspecialisten die op het Japan Autosport Festival zal staan.

Dit jaar voor het eerst: De Banzai 100 miles Road Challenge. Deze challenge speelt niet af op het circuit, maar door het Oostenlijke en Noordelijke gedeelte van Nederland, met een stukje Duitse Autobahn. Meer informatie over de Road Challenge.

Het Japanse Autosport Festival was de afgelopen twee jaren op het Circuitpark in Zandvoort, maar dit jaar is het weer terug op het TT Circuit in Assen. Het evenement gaat van start om 09.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Tickets voor het evenement kost €17,- per persoon. Mocht je besluiten je kaartje nu te willen kopen, dan kan je je kaartjes krijgen voor €14,-. Maar dan moet je wel snel zijn, want dit geldt alleen vóór 13 mei. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang!

Bron: Japanse Autosport Festival via Japanese Events NL

 

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

2 gedachten over “Japanse Autosport Festival 2013

 • 17 mei, 2013 om 19:52
  Permalink

  Voor mij toch net iets te ver =\

  Reactie
  • 17 mei, 2013 om 21:44
   Permalink

   Ja, voor mij ook wel. Daarbij komt het mij niet eens goed uit qua planning. Jammer is dat!

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?