Shamisen duo Kimura & Ono op tour in Europa en Marokko

shamisenDe Shamisen spelers Shunsuke Kimura & Etsuro Ono gaan in de maand mei op tour in Duitsland, België, Nederland en eindigen hun tour in Marokko. De tour bestaat uit 16 data en begint op 8 mei in Keulen en eindigt op 28 mei op het Festival Mawazine in Marokko.

Op zaterdag 11 mei treden ze op in Molière in Brussel. Het concert begint om 20.00 uur. Kosten voor een kaartje in de voorverkoop is €10,- voor niet-leden en €7,- voor leden. En mocht je aan de deur kopen, dan ben je €12,- kwijt. Meer info.

Op zaterdag 18 mei spelen ze in de Qbus in Leiden. Het concert begint daar om 21.00 uur. Om binnen te komen betaal je €15,-, maar je kan ook reserveren via de website en dan kost het je €10,-.

Mocht je die zaterdag niet kunnen, dan is het ook mogelijk om naar het wereldmuziekfestival Music Meeting gaan om het bijzondere duo daar live te zien op zondag 19 mei. Het festival is van 18 tot en met 20 mei in Park Brakkenstein in Nijmegen. De prijzen van de kaartjes zitten tussen de €24,50 en €59,50. Je kan ze hier kopen. Het concert van Shunsuke Kimura & Etsuro Ono vindt plaats in de Hortus en gaat om 11.30 uur van start.

De virtuoze spelers Shunsuke Kimura en Etsuro Ono zijn krachtige vernieuwers op Tsugaru-shamisen en Shinobue (Japanse traverse bamboefluit). Ze hebben de traditionele, dynamische, semi-geïmproviseerde muzikale stijl uit het noorden van Japan (Tohoku regio) in nieuwe eigentijdse richtingen aangepast.
Ze presenteren traditionele stukken en nieuw materiaal. De oorspronkelijk Japanse folk sound wordt gecombineerd met de soul en blues van het Westen. Kimura & Ono zijn een duo sinds 2009 en werden onmiddellijk populair.

Bron: Mu:Arts via Japanese Events NL

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

3 gedachten over “Shamisen duo Kimura & Ono op tour in Europa en Marokko

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?