Japan Expo 2013 – 14th Impact

Japan Expo is Europa’s grootste Japanconventie Japan Expo zal dit jaar een 14de editie beleven. De conventie vindt dit jaar plaats 4 tot en met 7 juli in Paris Nord. Naar goede gewoonte zijn er ook op deze 14de editie een aantal artiesten die zullen optreden tijdens deze conventie.

Maywa Denki, Dempagumi.inc, NINJAMAN JAPAN (edit: Francisca Hagen)Maywa Denki zal opteden op zaterdag en zondag. Deze  groep artiesten brengt een show met allerlei vreemde instrumenten. Novumichi TOSA, één van de leden, creëerde al heel wat aparte instrumenten, een zeer bekende uitvinding is de Otamatone, die je op de bovenste foto in het midden ziet. Dit instrument wordt in allerlei maten verkocht en bestaat ook als app voor op je smartphone!

Dempagumi.inc (でんぱ組.inc) zal de Jpop fans verwennen met een optreden. Deze schattige groep werd in 2008 gevormd uit zes zangeressen onder het label MEME TOKYO. De zes zangeressen zijn Mirin Furukawa, Risa Aizawa, Nemu Yumemi, Eimi Naruse, Ayane Fujisaki, en Moga Mogami. Ze traden reeds op in tv-shows en in grote mode-complexen en werkten ook samen met ontwerpers. Daarnaast zijn zij dagelijks  te zien in de Akihabara’s DearStage live bar in Tokio.

Ook voor de Visual Kei liefhebbers zal er wat te zien zijn! NINJAMAN JAPAN komt namelijk ook een live performance geven. Je kan genieten van een dosis metal en na hun optreden zullen ze ook signeren! NINJAJAPAN is een vijfkoppige band die dit jaar een nieuwe start maakte met hun single “Raijin / Hanamuke”. Dit na een verandering van bandleden.

Kylee, Dear Loving, Kao=S (edit: Francisca Hagen)Ook zangeres Kylee zal optreden op deze conventie. Deze jonge zangeres begon aan haar carrière in 2008, op 14-jarige leeftijd! Ze werd geboren in Amerika, maar haar moeder is wel Japanse. Haar eerste single ooit, “Vacancy”, was direct een thema-liedje voor de anime Xam’d: Lost Memories en 2 jaar later mocht ze ook het thema-lied van een film verzorgen!

De punk/rock band Dear Loving uit Hirakata (Osaka prefectuur) zal ook optreden op Japan Expo. De band bestaat uit vroegere schoolmakkers MASA, YUKI en KURO en is actief sinds 1994. Het concept van de band is “posipock”, dat staat voor 100% positief, pop en rock. Op 15 mei komt hun nieuwe album “その手に未来を (Sono te ni mirai wo, De toekomst in hun handen)” uit onder POSIPOCK RECORDS.

Ook de traditionele rockband Kao=S zal optreden tijdens dit event. Deze band zal je laten genieten door hun twee-stemmig optreden, de samenzang van een man en vrouw. Samen met de 2 muzikanten die met hen op het podium staan. De band heeft vorig jaar getourd in Amerika en werd goed ontvangen door het publiek. Daarnaast zal Kao=S ook spelen op Nippon Connection in Frankfurt. Afgelopen maart brachten ze hun album “SAKURA” uit.

Japan Expo bestaat natuurlijk uit meer dan enkel optreden. Je kan er heel wat standjes vinden die Japanse muziek, anime en manga verkopen en natuurlijk ook alle aanverwanten. Deze conventie zorgt er ook steeds voor dat je workshops kan volgen, genieten van demonstraties in onderandere material arts of Enshu thee ceremonies. Ze geven ook kunstenaars die geïnspireerd zijn door Japan een kans om hier te laten zien wat ze kunnen. Wil je het allemaal wat actiever? Dan kan je natuurlijk deelnemen aan een Cosplaywedstrijd, een game toernooi of aan de karaoke.

Bron: Japan Expo , JaME

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?