Lekker zeg, doe mij maar een Ramen Burger!

Ik hou van ramen, ik denk dat ik ook niet de enige ben. Beef Ramen, Pork Ramen, Seafood Ramen… Er zijn zoveel soorten, ik durf te wedden dat ik de helft nog niet eens ken! Ik moet toegeven dat ik de Seafood Ramen nog niet heb aangedurfd, misschien de volgende keer als ik naar een Japans restaurant ga! Met hamburgers kan je mij ook wel blij maken, maar niet zoveel dan met ramen. Nu vond ik iets grappigs en dat wilde ik met jullie delen!

Fastfoodketen Lotteria heeft de handen ineen geslagen met ramen restaurant Menya Musashi voor een culinaire samenwerking – blijkbaar de eerste samenwerking voor de hamburgerketen. Het resultaat deed mij even fronsen: De Menya Musashi Ramen Burger.

De Menya Musashi Ramen Burger - Bron: IT Media
De Menya Musashi Ramen Burger – Bron: IT Media

De noodles zijn licht gebakken in een ramen schijven in de vorm van een vleeshamburger, geplaatst tussen twee hamburgerbroodjes met mals varkensvlees karbonade en mayonaise. De burger wordt ook geserveerd met ‘katsuo dashi’ soep, een soort Japanse bouillon. Loopt het water al in de mond?

Helaas is deze hamburger voor een korte tijd te koop, vanaf 20 mei tot ongeveer 15 juni. Het kost je ¥ 634 (ongeveer €5,-) en dan mag je genieten van een heerlijk hamburger ramen!

Mocht je in die periode in Japan zijn, kijk dan even op de website naar de adressen in de buurt. Mocht je het uitproberen, stuur ons dan een foto via Twitter en laat ons weten hoe het smaakt!

De Menya Musashi Ramen Burger - bron: IT media

Wie o wie wilt dit proeven?

Bron: IT Media, via Kotaku

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

4 gedachten over “Lekker zeg, doe mij maar een Ramen Burger!

 • 9 mei, 2013 om 10:56
  Permalink

  Voor mij is dit echt nieuw,ik ken nog geen ramen food.
  De hamburger nieuwe stijl trekt mij persoonlijk niet aan,maar misschien beef ramen maar eens proberen.

  Reactie
  • 9 mei, 2013 om 13:55
   Permalink

   Moet je zeker doen! Het is erg lekker en vullend!

   Reactie
 • 9 mei, 2013 om 13:52
  Permalink

  Geweldig idee! Het ziet er lekker uit, vind ik!
  Ikzelf heb ook nog altijd geen ervaring met ramen en voor mij zou het wel een idee zijn om het op die manier te proberen.

  Reactie
  • 9 mei, 2013 om 14:05
   Permalink

   Ik zal het gewoon allemaal uitproberen, als ik jou was!

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?