Nao Katafuchi, Neud Photo en Das Ding verrassend in 330 live

Op 25 april sleepten Nao Katafuchi, Neud Photo en Das Ding de menigte mee naar een heel ander soort muziek, namelijk Japanese Synthwave Music! Aan mij de eer om deze zeer leuke avond te beleven en jullie een beetje te laten meeproeven.

Samen met Fran en Sjooisu-san zijn we naar Den Haag Centraal gegaan om daar met zijn drieën Nao Katafuchi op te halen, na zijn reis vanuit Munster. Na enige tijd wachten, was hij er dan: Koffer, gitaar, tasje…. hij had dus aardig wat bij zich om in de avond lekker te gaan knallen. Na kennis te maken, zijn we met zijn vieren in de tram gestapt richting de concertzaal. Hier moesten we heel eventjes buiten wachten, wat wel goed uitkwam aangezien Nico Nightingale van Neud Photo er nog niet was. Na een klein woordje te hebben gewisseld met Nao Katafuchi, kwam Neud Photo in de taxi aanrijden. Uiteindelijk kwam ook Danny Bosten van Das Ding en waren ze klaar om de zaal binnen te gaan om alles klaar te maken voor de avond.

Als voorprogramma begon Das Ding, wat best apart was omdat hij normaliter de headliner is bij een concert. Dit was vanavond dus niet het geval. Hij had een enorme hoeveelheid aan apparatuur bij zich waarmee hij minimal music, new wave, post punkachtige muziek mee kon produceren. Das Ding staat bekend als elektrische pianist. Hij begon in de jaren 80 met cassettebandjes opnemen en groeide later uit als het toppunt onder de minimal wave genre.

Das Ding - Fotografie: Francisca HagenNormaliter is Das Ding een duo, maar helaas kon één van hen niet komen op deze avond. Toch maakte Danny Bosten van Das Ding er in zijn eentje nog een leuke show van. Hij draaide muziek waar iedereen in de zaal even lekker zijn lichaam op kon los shaken. De muziek had een bepaalde beat die diep doordrong in je lichaam. Na een kleine drie kwartier zat het voorprogramma met Das Ding er al weer op.

Das Ding was klaar, hij moest zijn hele hebben en houden weer inpakken. Heel de tafel lag vol met kabels, synthesizers en andere apparatuur. Deze spullen moest hij natuurlijk wel eventjes weghalen! Nadat Das Ding zijn spullen had weggezet, kwam hij gezellig in het publiek erbij staan om van de muziek mee te genieten. Ondertussen waren Nao en Neud Photo hun apparatuur aan het klaarmaken voor de show. Aangezien hun spullen veel compacter waren dan die van Das Ding, paste het samen op een tafel.

Neud Photo - Fotografie: Francisca HagenNa een kleine 10 minuten achtergrondmuziek begon Nico Nightingale van Neud Photo aan zijn show. Het klonk werkelijk geweldig! Zijn stijl was compleet anders dan die van Das Ding. Al snel maakte Nico Nightingale het publiek nog enthousiaster met zijn verschillende beats en synthesizer technieken. Met zijn allen waren we lekker aan het genieten van de muziek van Neud Photo, maar ook aan zijn optreden kwam een einde na ongeveer 45 minuten.

Nadat Neud Photo klaar was, ruimde hij gelijk vlug zijn spulletjes op zodat Nao Katafuchi meer ruimte zou hebben. Na een kleine pauze van ongeveer 10 minuutjes was dan eindelijk het hoogtepunt daar! Nao Katafuchi ging optreden!

Nao Katafuchi - Fotografie: Francisca HagenNao Katafuchi bouwde langzaam zijn nummers op, van vrij rustig en relaxed, naar steeds spectaculairder en gaver! Ik vind het zelf heel erg knap dat hij naast zijn synthesizer ook nog de gitaar bespeelde, daarbij de beats aangaf met zijn andere apparatuur én er nog eens bij ging zingen! Hoe bedoel je ‘Mannen kunnen geen twee dingen tegelijk?’. Nao Katafuchi maakte er wel wat leuks van! Het zag er in mijn ogen heel lastig uit, gitaar spelen met een hand, zingen en dan ook nog aan knopjes draaien en toetsen indrukken… Ja, muziek maken kan hij wel!!

Nao Katafuchi - Fotografie: Francisca HagenToen Nao Katafuchi klaar was met optreden, was het ondertussen al weer half 1 in de nacht. Het concert eindigde wat eerder, maar alsnog bleven de artiesten gezellig met ons nog een beetje feesten en dansen op de muziek van de DJ die hierna kwam.

Ik heb onwijs genoten van de muziek, van de sfeer en van de verschillende artiesten. Het was heel leuk dat je de afwisseling echt hoorde tussen de artiesten! Verder was het supergezellig, gaaf, leuk en zeker de moeite waard om gezien te hebben.

Hopelijk kan ik jullie snel weer verblijden met nog een leuk verslagje! Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Foto door: Francisca Hagen (meer foto’s hier)

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

7 gedachten over “Nao Katafuchi, Neud Photo en Das Ding verrassend in 330 live

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?