Tweede editie Asia Week Eindhoven

asiaweekVan zondag 19 tot en met zondag 26 mei is de tweede editie van de Asia Week Eindhoven. Het programma van deze week bevat diverse culturele evenementen, films, workshops, tentoonstellingen en veel meer voor iedereen die interesse heeft.

Op donderdag 23 mei is er een Japanese Music and Eroticism, een avond vol muziek, dans en multimedia. Diverse Japanse artiesten treden deze avond op. Het is begint om 20.00 uur en voor €13,50 kan jij erbij zijn!  Meer informatie is hier te lezen.

Wat betreft de films is het interessant om te weten dat er Japanse films te zien zijn tijdens dit evenement. Postcard (2010) van Kaneto Shindo en Scabbard Samurai (2010) van Yoshiura Yasuhiro) zullen te zien zijn op dinsdag 21 mei, die bekend staat als de Japanse filmavond. Postcard is te zien op om 19.15 uur. Voor €8,- (of €6,50 met Plazapas) kun je de film zien in de Plaza Futura. Scabbard Samurai is om 21.30 uur te zien. Voor hetzelfde bedrag (€8,- of €6,50 met Plazapas) is deze film te zien op dezelfde plaats. Postcard is een week later op woensdag 29 mei nogmaals te zien in de Plaza Futura, om 19.30 uur. Postcard wordt gepresenteerd door CAMERA JAPAN.

Op vrijdag 24 mei is de film Time of Eve (2010) van Yasuhiro Yoshiura te zien. Deze film wordt gepresenteerd in samenwerking met Kinjin en CAMERA JAPAN. De film is gratis te bekijken bij de TAC (Temporary Art Centre) vanaf 19.00 uur. Op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei zijn van 13.00 tot 17.00 uur Aziatische geanimeerde films van jonge Aziatische film makers uit Japan, Korea, China en Indonesie te bekijken. Deze films zijn ook gratis te bekijken bij de TAC (Temporary Art Centre). Deze films zijn in samenwerking met CAMERA JAPAN, Kinjin, Pindakaas, KSAN en ACSSE.

Daarnaast is het misschien leuk om te weten dat de drummers van Yamato in deze week ook in Eindhoven optreden, namelijk op zondag 19 en maandag 20 mei. Ze zullen optreden in het Parktheater.

Er is heel veel te doen in Eindhoven die week. Bekijk vooral de website nog even door, voor andere interessante onderdelen van de week.

Asia Week Eindhoven is een evenement dat georganiseerd is door en voor de Aziatische communities, studenten, expats, bedrijven en instituten met connecties naar Azie. Het evenement werd in 2012 geïnitieerd door Eindhoven Studentenstad en is uiteindelijk met steun van de oprichters (TU/e, Eindhoven365, City of Eindhoven en ASML) en sponsoren (Fontys, Philips and High Tech Campus) gegroeid.

Bron: Asia Week Eindhoven

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?