Bazaar en Japan Dag in Amstelveen

Traditionele Kimono'sOp zondag 26 mei is er de Bazaar en Japan Dag in het EGCC (European Go Cultural Centre) in Amstelveen. Op zo’n Japan dag is er steeds heel wat te ontdekken wat te maken heeft met Japan.

In de Bazaar worden allerlei Japanse producten verkocht zoals films, boeken, manga, maar ook eten. Je kan lekkere sushi ontdekken en allerhande andere Japanse lekkernijen.  Ook kan je de klassieke Japanse klederdrachten zien en je eigen Kimono kopen, maar ook mode-artikelen zoals tassen en schoenen.

Naast het winkel-gedeelte zorgen ze ook steeds voor demonstraties en workshops. Je kan leren over de typische Japanse bloemschikkunst Ikebana of het bekende papiervouwen Origami, maar ook de

Japans eten

prachtige kunstvorm kalligrafie. Het kan ook iets actiever, zoals een workshop Aikido. Moest je eerder nood hebben aan een ontspannende of therapeutische massage, dan is Shiatsu misschien helemaal iets voor jou. Dit is een typisch Japanse massage techniek ofwel lichaamstherapie die zich focust op bepaalde drukpunten in het lichaam.

Entree voor deze dag bedraagt slechts 1 euro, voor kinderen onder 12 jaar is het zelfs gratis. De Japanse dag en Bazaar zijn te bezoeken van 10.30 uur tot 14.00 uur.

Bron: Nichiran, Japanse Ambassade , Amstelveenweb (foto’s)

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

2 gedachten over “Bazaar en Japan Dag in Amstelveen

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?