Zin in een avontuurlijke sushi? Sushi-ijs!

Een sushi-keten in Kyushu kwam met een origineel idee, namelijk sushi-ijs! Veel sushi-restaurants hebben al  jaren ijs op hun kaart staan, maar serveren het traditioneel in een kom, net als wij dat hier doen. Enkele restaurant serveren het nu echt als sushi, gewikkeld in zeewier.

Groene thee-sushi-ijsDoor verschillende kleuren en smaken ijs te gebruiken ziet het er echt uit als sushi. Een voorbeeld dat nu op de kaart van sushi-keten Uokura te vinden is er eentje dat bestaat uit sushi-rijst, gedroogd zeewier en groene thee-ijs. Het ziet eruit als echte sushi.

Maar is rijst en ijs wel zo’n smakelijke combinatie? Verschillende proevers beschrijven het als niet zo slecht of minder slecht dan je zou verwachten. Niet erg positief, maar het ziet er toch fantastisch uit! De originaliteit alleen al verdient een positieve reactie, niet?

Toch bestaat dit al jaren. Verschillende kleine sushi-restaurants hebben dit hapje reeds geserveerd. Toch haalt het pas nu de media en wordt erover getweet, gedeeld en wat nog op sociale media.

Ben jij avontuurlijk genoeg om dit te proberen? Je kan dit niet in elk sushi-restaurant eten, maar je kan altijd proberen het zelf te maken! Ik moet zeggen, groene thee-ijs klinkt geweldig, maar of ik fan zou zijn van het geheel, daar ben ik nog niet zo zeker van.

Bron: Kotaku

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

2 gedachten over “Zin in een avontuurlijke sushi? Sushi-ijs!

 • 18 mei, 2013 om 07:26
  Permalink

  Heb mijn twijfels over het rijst+zeewier+ijs. Had het graag eens geprobeerd maar vind groene thee ijs zelf al niet lekker om te eten.
  Wel leuke tip om aan andere mensen te serveren, zeker op een mooie manier als hierboven.

  Reactie
  • 18 mei, 2013 om 19:48
   Permalink

   Ah! Dan houdt het op. Ik ben zelf dol op groene thee ijs! :-)

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?