Saburo Teshigawara met Obsession in Amsterdam

obsession - Emanuel ValetteSaburo Teshigawara komt aanstaande maandag naar de schouwburg te Amsterdam met zijn duet Obsession, samen met danseres Rihoko Sato. Teshigawara is wereldwijd gekend voor zijn choreografieën in hedendaagse dans. Zijn werk is al eerder al meerdere malen bekroond en hij mocht zijn werk vertonen op grote podia.

Vorig jaar was er ook al een werk van Teshigawara te zien in de schouwburg, met de show Mirror and Music. Net als toen speelt hij ook in zijn nieuwe show Obsession met licht en schaduw. De dans neemt je mee in een duistere wereld van de ongebreidelde passie, de dwanggedachte en het te hevige verlangen. Saburo Teshigawara haalde wat inspiratie uit de surrealistische ‘droomfilm’ Un Chien Andalou van Luis Buñuel en Salvador Dalí. De dansscenes worden gebracht op stuwende electromuziek die word afgewisseld met klassieke vioolsonates. In tegenstelling tot de show die vorig jaar te zien was, zal hij nu wel zelf op het podium staan. Het gebeurd niet meer zo vaak dat je de kans krijgt om hem zelf als danser te zien.

De voorstelling duurt ongeveer één uur, aanvang om 20.00 uur in de Rabozaal.  De prijzen voor de tickets variëren van €15,- voor de laagste rang en €30,- voor de hoogste rang. Er is een mogelijkheid om korting te krijgen. Meer informatie hierover en de mogelijkheid tot het kopen van kaartjes kan via de site van de stadsschouwburg.

Dance magazine schreef reeds over deze show en was positief, ze schreven namelijk dit: Pure emotie die het toneel vult, het publiek raakt en de lucht verzadigt.

Bron: Stadsschouwburg Amsterdam

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?