Open seminars van zwaardmeester Fumio Matsuki

fumio_zwaardInteressant voor diegene die meer willen weten en leren over de weg van de samoerai zwaard en meer! Fumio Matsuki geeft een aantal open seminars aan iedereen die interesse heeft. Ervaring is dus niet vereist. Fumio Matsuki is een zwaardmeester, maar ook choreograaf van theatergezelschap O-Getsu Ryu. Zijn specialisme is Tsurugi, dat is het traditionele Japanse zwaarddansen.

De open seminars worden gegeven op diverse locaties en beslaan het hanteren van het zwaard, ademhaling en beweging en toepassingen (oefeningen met of zonder partner). Fumio Matsuki heeft jarenlange ervaring in diverse zwaardstijlen, maar is ook afgestudeerd aan de Nihon Universiteit, afdeling Drama en heeft Kabuki lessen genoten van een van Japans “levende schatten”: Nakamura Jakuemon.

De data van de seminars in Nederland vallen tussen maandag 17 juni en vrijdag 21 juni. De kosten voor het volgen van de seminar is €15,- per persoon. Mocht je een O-getsu Ryu bokken (dit zijn houten zwaarden in rood en wit Japans eiken) kopen, dan kost het €40,-. Deze bokken zijn geschikt voor Aikido, Kendo en overige (ko)budo en kenjutsu sporten. De seminars duren ongeveer 2 uur, dat is inclusief 15 minuten pauze.

Op zondag 16 juni zal de zwaardmeester een seminar geven in België, namelijk bij de Dojo Goju Geel in Geel. Gezien er regelmatig updates zijn over de diverse seminars, bijvoorbeeld over het aantal vrije plaatsen, verwijs ik je graag naar Facebook.

O-Getsu Ryu is een Japans gezelschap dat een van de oudste tradities van de samoerai in stand houdt, te weten de Tsurugi of zwaarddans. In deze kunstvorm staat het Japanse zwaard symbool voor vrede en dient het gebruikt te worden om vrede en harmonie te brengen en te beschermen in plaats van een leven te nemen.

Bron: Sijogo Budo Wear via Japanese Events NL

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?