Sonic Spaces – openingstour SS:UKs

MVGSonic Spaces zal in Juni de SS:UKs opening tour doen. Ze treden op in 5 stopplaatsen, namelijk Graz, Den Haag, Utrecht, Edinburgh en Leiden. Jawel, drie maal Nederland!

Vrijdag 14 juni is de eerste datum in Nederland, namelijk in de Haagse Kunstkring in Den Haag. Deze show begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.
Twee dagen later, op zondag 16 juni, zijn ze te zien in het Muziekhuis in Utrecht, maar slechts met een selectie uit het programma. Zondag 30 juni sluiten ze deze tour ook weer af in het Nederlandse Leiden in de Scheltema. Aanvang reeds om 15.00 uur in de theaterzaal. Ook hier is de toegang gratis.
De SS:UKs is een groep componisten en basklarinettisten die samen een hedendaags muziekschouwspel brengen. Onder hen bevinden zich ook twee Japanse muzikale talenten. Eén van de componisten die betrokken is bij deze tour is Yota Morimoto. Hij staat bekend om zijn niet zo gewone aanpak. Hij experimenteert namelijk met allerlei geluiden via abstracte machines. Ook Haruka Irayama zal als componiste meewerken. Zij werkt met interactieve computermuziek.

Sonic Spaces is een project ontwikkeld door de Nederlandse basklarinettiste Marij van Gorkom, vandaar de projectnaam MVG. Ze probeert de basklarinet op deze manier een nieuwe weg te laten inslaan via nieuwe, moderne muziek en kunst.

Marij is een echte kenner van de basklarinet. Ze leerde klassiek spelen, maar ook leerde ze improviseren. Om de basklarinet opnieuw in de kijker te zetten begon ze hedendaagse muziek te spelen in samenwerking met componisten. Daarnaast is ze ook docente.

Bron: sinocspaces , imeb , last.fm

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?