Nippon Connection Filmfestival 2013

NC-Postkarte1Aanstaande dinsdag 4 juni begint het Nippon Connection filmfestival dat zal duren tot en met zondag 9 juni. Dit festival toont zes dagen lang Japanse films, anime en ook kortfilms. Het festival werd in 1999 voor het eerst georganiseerd door studenten van de universiteit van Frankfurt, Duitsland. Ondertussen is deze 13de editie uitgegroeid tot de plaats waar het meeste Japanse films worden vertoond buiten Japan! Ze zijn erg trots dat hun festival al jaren heel wat premières mag tonen, maar ook klassiekers.

Ook dit jaar is dat niet anders. Ze komen met een hele waslijst aan Japanse films, wel meer dan 130. Met hun selectie films hopen ze zowel kenners als nieuwkomers in de Japanse filmwereld en cultuur aantrekken. Voor het eerst dit jaar zullen ze ook anime vertonen, zowel films als series. Ook daaronder zullen wat releases zitten die voor het eerst in Duitsland of zelfs in Europa worden vertoond. Daarbovenop komen ze ook met Nippon Culture. Dit onderdeel bestaat uit optredens, lezingen, workshops, kooklessen en nog heel wat dingen die je de Japanse cultuur ten volle laten ontdekken.

Niet te vergeten is de afsluiting van het festival, namelijk een drie awardcerimonies. De Nippon Cinema Award wordt door het publiek gekozen en stemt voor de beste Japanse film. De Nippon Visions Award geeft erkenning aan het meest vernieuwende werk. Deze winnaar wordt niet door het publiek, maar door een internationale jury gekozen. Last but not least is er ook de VGF Nippon In Motion Award, een award die een gekozen wordt via Youtube-voting door de bezoekers van de homepage van het festival.

NC13_Bands
In verband met cultuur heb je onder andere een Bento Workshop, een Karaoke & soep lounge, maar ook enkele concerten en performances. Mika Bomb & Ozaka Bondage zullen een live brengen. En ook Kao=s zal op het podium staan. Daarnaast zal er bijvoorbeeld ook een Live-Painting zijn door Kozue Kodama. Ook voor de kinderen zullen er enkele activiteiten zijn, zoals een Kendo Workshop.
Het volledige programma kan je hier raadplegen.

Bron: nippon connection , the moving arts

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?