Kaya op Abunai! 2013

De 11de editie van Abunai! zal van 23 tot 25 augustus doorgaan in het koningshof te Veldhoven. Dit jaar is het thema Darkness Rising, dus verwacht je maar aan een spooky en creepy editie! Met deze editie hebben ze ook weer een artiest binnengehaald voor een optreden op de zaterdagavond.

KayaNiet minder dan de visual kei artiest Kaya zal een optreden geven op Abunai! Zijn carrière begon als zanger bij de band Schwarz Stein. In 2006 begon hij ook als solo Visual Kei artiest. Hij brengt steeds een grote show waarbij vaak dansers en dragqueens te zien zijn. Tegenwoordig staat hij ook bekend als gothic lolita fashion icoon. Zijn optreden zal doorgaan op zaterdagavond, 24 augustus. Om het concert te zien moet je een kaartje kopen, dat kan via deze link. Dit ticket kost je 5 euro bovenop het entreeticket van het festival die €28,- bedraagt voor alleen de zaterdag.

Abunai! is dus duidelijk één van de grootste Nederlandse anime conventies, waar je vanalles kan beleven. Met hun vorige editie trokken ze voor het eerst meer bezoekers dan AnimeCon, de tot dan grootste animeconventie van Nederland, een grote eer! En dat terwijl ze in 2003 nog begonnen met zo’n 200 bezoekers in Enschede. Ze maakten ook een tussenstop in Zwolle.

Steeds komen ze met heel wat workshops, competities en lezingen in/over allerlei Japanse activiteiten en typische culturele verschijnselen. Enkele voorbeelden zijn de Cosplay Act Competition, waarbij de Cosplayers ook hun act uitvoeren in karakter! Amigurumi, de kunst van het maken van schattige knuffeltjes en poppetjes door te gaan breien en haken, maar ook Karaoke en Papercraft zal je kunnen uitproberen.

Zoals heel wat animeconventies zal er ook een heuse gamingroom zijn, maar ook een zaal waar anime en live-action vertoond zal worden. Misschien kan je zo nog kennis maken met nieuwe releases op beiden vlakken. Ook een dealer-room kan niet ontbreken, daar kan je allerlei leuke hebbedingetjes kopen die met anime te maken hebben, of gewoon met de Japanse cultuur.

Bron: Abunai

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

2 gedachten over “Kaya op Abunai! 2013

  • 10 juni, 2013 om 20:36
    Permalink

    Leuk artikel! Benieuwd hoe het allemaal weer gaat lopen ook. ^_^

    Kleine correctie: een zaterdagticket kost 28 euro, geen 33 (maar inclusief concertkaartje kom je dus weer wel op 33 uit) :)

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?