Animator: The Previews – Wolf Children

Als afsluiter van het Animator The Previews seizoen heeft Melkweg Cinema een echte klapper. De maker van The Girl Who Leaped Through Time en Summer Wars is namelijk terug met een anime vol levensechte personages: Wolf Children. Deze prachtige anime won onlangs de Black Tulip juryprijs op Imagine Filmfestival. Kortom, deze moet je zien!

In Wolf Children wordt de jonge studente Hana verliefd op een jongeman die een weerwolf blijkt te zijn. Dit neemt ze voor lief, tot er op een kwade dag een verdronken wolf in de rivier wordt gevonden: haar echtgenoot. Hana blijft achter met twee kinderen en probeert die zo goed mogelijk op te voeden. Dat valt nog niet mee, want wanneer haar dochtertje zich opwindt, krijgt ze opeens wolvenoortjes, en bij het ravotten bijten de kinderen alles stuk. Om argwanende blikken te ontlopen besluit moeder naar het platteland te verhuizen.


Een spannende en zeer originele anime, die ontroert zonder in sentimentaliteit te vervallen. Vooral hoofdpersoon Hana is een schitterende creatie. Een alleenstaande moeder die geen idee heeft hoe je rijst verbouwt en toch dapper volhoudt. En dan is ze ook nog vastbesloten de herinnering aan haar man levend te houden en de kinderen zowel als mens als wolf op te voeden. Dat zorgt, ook bij alle grappige momenten, voor een regelmatig terugkerende brok in de keel.

De film is te zien op zaterdag 22 juni en woensdag 26 juni. Op 22 juni is de aanvang om 19.00 uur en op 26 juni om 20.00 uur. Een kaartje kost je €7,00. Met korting is het €6,00. Je kan korting krijgen als je een CJP/Cultuurkaart, Melkweg-card, Melkweg maandlidmaatschap hebt of student bent. En de film is gratis met Cineville.

De Melkweg Cinema zit aan de Lijnbaansgracht 234a in Amsterdam, nabij het Leidseplein, rechts achter de Stadsschouwburg.

Bron: Melkweg

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?