Presentatie ‘Lily in Japan’ in Sieboldhuis

lilyinjapanGelijktijdig met de tentoonstelling ‘Het snoer der ontferming: Couperus en Japan’ is er de presentatie ‘Lily in Japan’ in het Japanmuseum Sieboldhuis. Lily Eversdijk Smulders reisde veertig jaar lang over de wereld om de grote variatie wereldbewoners vast te leggen. Zij was 15 jaar na Couperus (in 1937) in Japan. Beide waren ze in eenzelfde periode aanwezig in Japan, vanaf het voorjaar tot in de herfst.

Ruim veertig jaar bereisde Lily Eversdijk Smulders (1863-1923) de wereld om mensen te portretteren; haar levensdoel was het vastleggen op papier van de grote variatie aan wereldbewoners. In 1937 vertrekt ze voor ruim een half jaar naar Japan.

Lily in Japan toont 15 portretten, reisverslagen en foto’s van haar reis door Japan. De presentatie loopt tot en met 25 augustus 2013.

Het Sieboldhuis is te vinden aan de Rapenburg in Leiden. Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10.00 – 17.00 uur. Entree: €8 euro voor volwassen, €4,50 voor CJP en studenten (op vertoon van collegekaart).

Bron: Sieboldhuis

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?