Calmando Qual en Plunklock knallen het dak eraf in Tivoli

Halo (PLUNKLOCK) Foto door: Gato° MagazineOp 19 mei waren de bands Calmando Qual en Plunklock te zien in Utrecht. Voor beide bands was dit het ‘laatste optreden van hun Europese tour. De twee dagen ervoor hadden ze al samen opgetreden in Frankrijk en Duitsland.

Rond half 6 kwam ik aan bij Tivoli, het podium waar de bands zouden gaan optreden. Er stond al een aardige rij buiten te wachten. Toen het eenmaal 6 uur was, kon iedereen naar binnen en ik had al snel door dat de sfeer er al lekker inzat! Lachende, vrolijke maar vooral gezellige mensen vulden langzaam de zaal terwijl de laatste checks op het podium werden gedaan.

Rond half 7 kwam de startende band Plunklock het podium op. Zij mochten het feestje aftrappen op Jap-Ro. Ikzelf kende Plunklock eigenlijk totaal niet qua muziek, alleen bij naam, maar wat is dat een vrolijke bende!

Seishou (PLUNKLOCK) Foto door: Gato° Magazine

Ik stond vrij vooraan bij bassist Haruka en had een goed overzicht over de rest van het podium. Zanger Haro stond vol enthousiasme te zingen en betrok vaak het publiek erbij door bijvoorbeeld iedereen te laten klappen, hem na te roepen. Het publiek deed lekker mee. Na de eerste paar nummers stond iedereen al volop mee te dansen, te zingen en te juichen. Je zag de gezichten van de bandleden van Plunklock veranderen van geconcentreerd en serieus naar lachend en stralend. Na een aantal nummers namen ze even een korte pauze en ging elk lid zich als het ware ‘voorstellen’. Bassist Haruka hield een kort praatje, evenals gitarist Seishou, maar drummer Pinky besloot om het publiek is lekker op te jutten en gekke bekken te trekken! Nadat Pinky klaar was, nam Harode microfoon weer over en gingen ze verder met het volgende nummer. Na een ruime uur was Plunklock klaar op het podium en verlieten de bandleden het podium na een oorverdovend applaus.

De muziek was top! Omdat de bandleden van Plunklock allemaal een andere muzieksmaak hebben, hebben ze als het ware hun stijlen gemixt en maken ze muziek die energiek en vrolijk is maar toch dat kleine vleugje rock en punk in zich heeft! Heel aantrekkelijk om naar te luisteren en natuurlijk vrij uniek!

Tijdens de kleine pauze die was ingelast zodat Calmando Qual hun instrumenten op het podium konden brengen, was het publiek nog vol enthousiasme aan het napraten over het energieke optreden van Plunklock. Nadat alles was gecheckt werd het licht weer gedimd en was het tijd voor Calmando Qual!

Hibiki (Calmando Qual) Foto door: Gato° MagazineIk had nog geen idee hoe ze live zouden klinken, aangezien ik de band nog niet zo goed kende. Toen Calmando Qual het podium opkwam, brak er een groot applaus uit en begon de zanger Hibiki aan het eerste nummer. Tijdens het optreden van Calmando Qual was ik van plek verandert en stond nu recht voor Hibiki in het midden en had een goed overzicht op het podium aangezien er niemand voor mij stond. De sfeer zat er al lekker in en zo te zien had Calmando Qual ook zin om een groot feestje te bouwen! Ik vond het zelf heel erg leuk dat Hibiki telkens het publiek liet meeroepen en dan ook zijn microfoon helemaal boven ons liet hangen.

Net als Plunklock deed ook Calmando Qual een ‘voorstel’ rondje gevolgd door een kleine solo op hun eigen instrument, Zanger Hibiki hield een kort praatje en bedankte het publiek voor de aanwezigheid waarna hij Bassist Kenka voorstelde aan het publiek. Kenka vertelde dat hij erg genoot van de Europese sfeer en gaf ons daarna een mooie bassolo. Gitarist Tak gaf een soortgelijk antwoord, maakte een verbazingwekkende gitaarsolo en ging helemaal los. Daarna was Drummer MAYA aan de beurt. Maya maakte een klein praatje en besloot het publiek is toe te juichen! Nadat hij klaar was begonnen ze aan het volgende nummer. Ze rockten werkelijk de tent uit, maar bij het nummer Blood Red Shoes ging het mis. Tijdens het nummer viel het geluid van de basgitaar weg, Kenka’s bass had problemen. Iets voor dit incident was ook al een vage brandlucht te ruiken, waarschijnlijk was er iets doorgebrand. Kenka (Calmando Qual) Foto door: Gato° MagazineKenka raakte na wat dingen te hebben geprobeerd aardig gestrest en wist het allemaal even niet meer. Maar toen kwam ‘de reddende engel’, Bassist Haruka van Plunklock kwam het podium om en probeerde te helpen, terwijl Kenka en Haruka het probleem probeerde te fixen vermaakte Hibiki het publiek door weer eens te gaan roepen en te dansen over het podium. Uiteindelijk lukte het niet om Kenka’s bass aan de praat te krijgen en leende Haruka zijn bass uit aan Kenka waarna het optreden weer vlekkeloos verder ging.

Nadat Calmando Qual klaar was kregen ook zij een oorverdovend applaus en het publiek was helemaal wild van deze twee geweldige bands! Calmando Qual viel zeker in de smaak bij het publiek evenals Plunklock. Ik heb erg genoten van beide bands ook al kende ik ze nog niet zo goed. Ze hebben een zeer goede indruk bij mij achtergelaten en ik kan niet wachten tot ze weer terugkomen! Samen maakten zij er 1 groot feest van en knalde het dak eraf! Het was een zeer leuke ervaring om twee supercoole bands te zien optreden op één avond!!!

Setlist Plunklock:

1. Break Out
2. 藍色リグレット (Aiiro Regret)
3. teardrop
4. キミボク~Song of Future~ (Kimiboku~Song of Future~)
5. COUNTDOWN
6. 病的シンデレラ (Byouteki Cinderella)
7. Noel
8. -FORWARD-
9. JUSTart.

10. World is mine

Setlist Calmando Qual:

1. GHOST HOUSE(half ver)
2. nega x nega x nega
3. Re:born
4. otiyuku yami kara
5. Yugami
6. BORN Iqual pain
7. insanity
8. uta
9. session
10. Yami no naka no kuroi neko
11. Yami wo turanuku gekijyou no kagayaki
12. BLOOD RED SHOES
13. SCISSORS

Foto’s: Gato° Magazine (Meer foto’s in vol. 10 van Gato° magazine)
Binnenkort interviews van Calmando Qual en PLUNKLOCK op AVO blog!

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

11 gedachten over “Calmando Qual en Plunklock knallen het dak eraf in Tivoli

  • 25 juni, 2013 om 12:31
   Permalink

   dankjewel voor het compliment ^^ heb er zeer mijn best op gedaan!

   Reactie
 • 25 juni, 2013 om 14:39
  Permalink

  Fantastische review!

  Het ziet ernaar uit dat het echt een heel leuk concert was,
  zeker omdat er 2 bands optraden op 1 avond(*^o^*)

  Ben wel een beetje jaloers dat ik er niet bij was!(*^_-)

  Reactie
 • 25 juni, 2013 om 16:50
  Permalink

  Leuke review Fran !

  Ik zie nu de foto`s pas voor het eerst :) !!

  Reactie
  • 25 juni, 2013 om 16:59
   Permalink

   Dank is aan Chachamaru (voor het verslag). De foto’s zijn prachtig. Nogmaals dank!

   Reactie
  • 25 juni, 2013 om 18:20
   Permalink

   Dank jullie wel allemaal!!!!! Ik ben blij te horen dat jullie het leuk vinden om te lezen!

   Het was zeker een gave ervaring om 2 bands te zien op 1 avond!

   Reactie
 • 25 juni, 2013 om 19:40
  Permalink

  Was zeker een toffe avond. Ik had nooit echt naar Plunlock geluisterd en was uiteindelijk positief verrast. Geen spijt van!

  Reactie
 • 25 juni, 2013 om 20:57
  Permalink

  Klinkt alsof het een geslaagde avond is geweest. Leuk om te lezen. Goed om te zien dat ze elkaar ook graag helpen wanneer er iets mis gaat, dat zegt toch wel iets over de bands.

  Reactie
 • 6 juli, 2013 om 21:49
  Permalink

  Setlists zijn nu toegevoegd, excuses! Was de bedoeling om dat meteen te doen, maar simpelweg vergeten.

  Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?